presica uživo / Marić: 'Postoji veliki interes. Transakcija kao takva uopće nije upitna, samo smo je odgodili'

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako postoji veliki interes za hrvatske državne obveznice, ali da su on i njegov team odlučili odgoditi transakciju

2.6.2016.
14:24
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg povratka iz Londona gdje je pokušao plasirati državne obveznice, ministar financija Zdravko Marić danas je stao pred novinare.

"Proces izdavanja obveznica su procesi koji traju tjednima. To smo intenzivno radili i dalje na tome radimo. Ovaj tjedan smo imali vrlo konstruktivnih sastanaka po Njemačkoj i Londonu s investitorima koji su i prije ulagali u hrvatske gospodarske papire", započeo je presicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je Hrvatska na tragu projekcija Vlada, kao i da su preporuke Europske komisije vrlo pozitivni. Dodao je kako i MMF vidi napredak Hrvatske na ekonomskom planu. 

"Postoji veliki interes. Transakcija kao takva uopće nije upitna. Uvjeti ovise o domaćim, ali i eksternim čimbenicima, od političke situacije do referenduma u Britaniji", nabrajao je Marić o kontekstu u kojem je Hrvatska krenula prodavati svoje vrijednosne papire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Transakcija nije neuspjela ili nije točno da se nije dogodila. Jednostavo, odlučili smo je odgoditi. Glavni razlog odgode je da procijena da bismo time kasnije postigli bolje rezultate. Čeka se optimalan trenutak", istaknuo je Marić. 

Upitan zašto je iznenada otkazana današnja sjednica Vlade bez objašnjenja, ministar financija je kazao kako su se dvije žurne točke dnevnog reda riješile telefonskim putem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sve vrlo transparentno. Ništa se specijalno nije dogodilo", komentirao je bez mnogo obrazlaganja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo