reagirao na ruske optužbe / Marić se ogradio: 'Bio sam izvršni direktor i sastavljanje financijskih izvješća nije bila moja odgovornost'

Image

'Moja funkcija je bila izvršni direktor i nisam bio član uprave. Bio sam zadužen za odnose s investitorima', tvrdi Marić.

30.3.2017.
10:29
VOYO logo

Napetoj situaciji oko dugova najveće hrvatske Agrokor još uvijek se ne nazire kraj, a strasti je dodatno rasplamsao i Jurij Solovjev, zamjenik direktora ruske banke VTB.

Solovjev je naime, ustvrdio kako je uprava Todorićevog koncerna lažirala financijska izvješća, što je dovelo u nezgodnu situaciju aktualnog ministra financija Zdravka Marića, koji je od 2011. do 2015. godine godine radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Vrhunac krize u Agrokoru: Todorić optužen za lažiranje financijskih izvještaja, srušen kreditni rejting, a dobavljači prijete prisilnom naplatom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zagrebačka burza u crvenom: pad Crobexa za tri posto, potop Agrokorovih izdanja

>> Drugi čovjek ruske banke VTB izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća: 'Sada je glavno zaustaviti paniku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Ako stvari krenu po zlu: Todorić očistio obiteljsku rezidenciju i osigurao djecu​

Ministar financija ogradio se od tih optužbi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mom djelokrugu nije bila odgovornost sastavljanja financijskog izvješća. Ja za to nisam bio odgovoran. Moja funkcija je bila izvršni direktor i nisam bio član uprave. Bio sam zadužen za odnose s investitorima, rejting agencijama te za spajanje i akvizicije", tvrdi Marić.

Na pitanje jesu li ga iznenadile tvrdnje ruskog bankara, ministar financija odgovorio je kako ne bi ni o čemu spekulirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao… Sve očito iznenadi kada dođe takva izjava", izjavio je Marić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo