'nije poput karamarka ili tepeša' / Maras 'kuha' frku na Facebooku: 'HSS bi mogao napustiti Domoljubnu koaliciju, bili bi dobri partneri SDP-u'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gordan Maras napisao je na Facebooku kako smatra da bi HSS pod vodstvom Kreše Beljaka mogao biti dobar strateški partner SDP-u za lokalne izbore sljedeće godine

28.3.2016.
13:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na Facebook profilu komentirao je novog predsjednika HSS-a Krešu Beljaka i istaknuo kako bi pod njegovim vodstvom mogao HSS shvatiti kao koalicijskog partnera. 

Image
ipak ostaju u domoljubnoj koaliciji /

HSS odabrao novo vodstvo: novi predsjednik stranke samoborski gradonačelnik Krešo Beljak

Image
ipak ostaju u domoljubnoj koaliciji /

HSS odabrao novo vodstvo: novi predsjednik stranke samoborski gradonačelnik Krešo Beljak

"Krešo Beljak novi predsjednik HSS-a mi se čini skroz ok. Taj je kilometrima daleko mentalitetom, razmišljanjem i postupcima od ovih likova iz Domoljubne koalicije poput Karamarka, Tepeša i sličnih. Ima potencijala ujediniti niz stranaka nastalih osipanjem HSS-a, promijeniti politiku stranke, a to je onda sasvim druga priča", napisao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će brzo maknuti HSS da ne bude Karamarkov potrčko. Takva stranka centra, jaka na selu bila bi dobar strateški partner SDP-u za lokalne izbore sljedeće godine. Tko zna što budućnost nosi?", upitao se Maras na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, novi predsjednik HSS-a je Krešo Beljak, odlučili su izaslanici izborne Glavne skupštine HSS-a u drugom krugu glasovanja.

Krešo Beljak dobio je 398 glasova, a Nenad Matić 335 glasova izaslanika izborne skupštine. Glasovanju u drugom krugu je pristupilo 737 izaslanika, nevežećih listića bilo je četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak, samoborski gradonačelnik, i u prvom je krugu izbora za predsjednika stranke dobio najviše glasova izaslanika (339), kojima je, predstavljajući svoj program, kazao da se kandidirao zato što želi da se stranka bavi politikom, a ne samo foteljama.

"Mi jesmo članovi Domoljubne koalicije i mi ćemo svakako to i ostati ukoliko se najveći partner HDZ bude ponašao kao što se ponašao do sada, korektno. Dakle, to je jednostavna pozicija HSS-a u ovom trenutku, imamo jednog saborskog zastupnika i ne znam što bismo sad mi tu trebali odlučivati o nekakvoj sudbini i budućnosti države ili koalicije ili Vlade. To je jednostavno nemoguće jer mi nismo u toj poziciji", rekao je Beljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo