KAOS U SABORU, RADIN PREKINUO SJEDNICU: / 'Uskoro ćemo trebati šest zahoda'; 'Netko mu mora reći da nije dozvoljeno tako govoriti!'

Image

Iako se Radin nije slagao s Glasnovićem, nje mu dao opomenu, na što je reagirao Maras rekavši da nije ni čudo što Glasnović na taj način onda može govoriti u Saboru.

12.3.2018.
10:36
VOYO logo

Hrvatski Sabor je sjednicu danas nastavio raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kojem je cilj definirati OPG kao prepoznatljiv i prihvaćen organizacijski oblik poljoprivrednika te proširenje djelatnosti OPG-a, razvoj vlastitih kapaciteta u proizvodnji kao i omogućavanje gospodarskog rasta, razvoja i restrukturiranja OPG-ova i poljoprivrede. Zakonom se utvrđuju uvjeti za obavljanje gospodarske djelatnosti poljoprivrede i s njom povezanih dopunskih djelatnosti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te način i uvjeti za upis u Upisnik OPG-a, odgovornost i prava nositelja OPG-a i članova OPG-a, nadležna tijela i nadzor u primjeni zakona.

Glasnović: 'Hrvatska je udbaški kalifat'

Sjednica je već tradicionalno počela stankom koju je, među ostalima, zatražio nezavisni zastupnik Željko Glasnović zbog Istanbulske konvencije. To je izazvalo sukob SDP-ovog Gordana Marasa i potpredsjednika Sabora Furia Radina o rodnoj ideologiji. Glasnović je najprije rekao da je nametanje rodne ideologije protivno Ustavu te se osvrnuo na Bugarsku, u kojoj postoji peticija protiv Istanbulske konvencije. 'Što se krije iza te Konvencije? Jedna novinarka u Kanadi je istražila kako je cilj razbiti stvarnost dva spola. Imate npr. što su rodno neutralni zahodi, što to znači? Ubrzo ćemo trebati ovdje u Saboru šest zahoda, jednog za muškarca zarobljenog u ženskom tijelu, za ženu u muškom tijelu...', rekao je Glasnović i dodao da je Hrvatska 'udbaški kalifat'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Netko mora reći Glasnoviću da prestane izjednačavati manjine s kriminalom'

Na to se nadovezao Bojan Glavašević rekavši da je Glasnović tom izjavom povrijedio pravila ponašanja u Saboru. Rekao je i da je Hrvatska demokratska država a ne kalifat te da Glasnović vrijeđa manjine. 'Zabrinjava me što predsjedate, a ne reagirate na zastrašujuće izjave gospodina Glasnovića. Netko već mora jednom reći Glasnoviću da nije dozvoljeno govoriti tako kako on govori i izjednačavati manjine s kriminalom', rekao je SDP-ov Gordan Maras potpredsjedniku Sabora Furiu Radinu. On mu je uzvratio da ga ne čudi što u sve uvlači manjine, neovisno o tome tko je na vlasti. Zbog nastavka rasprave o tome je Maras zaradio i opomenu.

Maras: 'Vlada gasi požare benzinom pa budu još veći'

Iako se Radin nije slagao s Glasnovićem, nje mu dao opomenu, na što je reagirao Maras rekavši da nije ni čudo što Glasnović na taj način onda može govoriti u Saboru. 'Kad ja govorim, vi morate prestati. Nemojte polemizirati sa mnom. Nemojte polemizirati sa mnom', rekao mu je Radin. 'Vlada požare gasi benzinom pa budu još veći', odgovorio je Maras i zatražio novu stanku. Nakon što je nastavio govoriti da Vlada ne čini ništa, te kritizirao mirovinsku reformu, stigla mu je i druga opomena zbog kršenja Poslovnika. Maras se ni nakon toga nije htio maknuti s govornice pa je određena stanka, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo