Manolić, Boljkovac i Bulat pod istragom za zločine?

Josip Boljkovac, Josip Manolić i Rade Bulat uskoro će odgovarati za ratne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika počinjene tijekom i nakon Drugoga svjetskog rata.

12.2.2011.
12:35
VOYO logo

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio da će ove godine MUP intenzivirati istraživanje i procesuiranje komunističkih zločina, policija je protiv trojice osumnjičenika, Josipa Manolića, Josipa Boljkovca i Rade Bulata, nakon višegodišnje istrage došla do trenutka kad će se protiv njih podignuti kaznena prijava za ratni zločin, piše Večernji ist.

Tu su informaciju potvrdili i u HHO-u, ali navode da je sporna samo tehnička priroda njihova procesuiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se krene s kaznenom prijavom MUP-a, onda vas pozovu pa vas saslušavaju pa to traje danima, a ako Državno odvjetništvo krene na način kao što inače kreće protiv hrvatskih branitelja, ta će gospoda završiti u pritvoru", tvrdi predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

U policiji za HTV nisu mogli potvrditi podnošenje prijava, istraga je, kažu, opsežna, i traje od 2007. Od tada pa do danas policija je obavila brojne obavijesne razgovore, prikupila relevantnu dokumentaciju iz tog razdoblja i zasad krim-istraživanja još uvijek traju, kazao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, Manolić i Boljkovac su potkraj rata i nakon njega bili zapovjednici u Ozni, prvi u Bjelovaru a drugi u Karlovcu, a Bulat bio jedan od glavnih partizanskih zapovjednika u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Vezani članci:

arti-201102090132006 arti-201102080609006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo