Manjo Vukotić odlazi iz Novosti

Glavni urednik napustio funkciju posle 13 godina, tvrdi UNS

23.4.2013.
17:41
VOYO logo

Udruženje novinara Srbije tvrdi da je Manojlo Vukotić odlučio da podnese ostavku na funkciju generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika kompanije Novosti, piše B92.

Iako Vukotić nije hteo da komentariše ove navode, spekuliše se da će na njegovo mesto doći Slobodan Reljić, urednik nedeljnog broja Večernjih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ni Reljić nije hteo da komentariše ništa rekavši da se još uvek ništa ne zna, a da će sutra biti održan sastanak Nadzornog odbora "Večernjih novosti".

Manojlo Vukotić rođen je 21. novembra 1938. godine u Cetinju. Studirao je svetsku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom "Studentu", a profesionalnu karijeru započeo 1963. godine u "Beogradskoj nedelji".

Vukotić je u "Večernjim novostima" radio kao novinar, urednik, bio je dopisnik Borbinih izdanja iz Rima, urednik u „Borbi“, a u poslednjih 13 godina radio je kao direktor i glavni i odgovorni urednik izdanja Kompanije „Novosti“. Bio je pokretač i glavni urednik nezavisnih dnevnih listova "Blic" i "Glas javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženju novinara Srbije (UNS) poslednjih meseci obraćali su se dopisnici „Večernjih novosti“ i „Sporta“, sa primedbama da im honorari nisu isplaćivani od jula, a nekima čak i od januara prošle godine.

- Pustite vi dopisnike, neka oni meni pišu, a ne da se obraćaju vama. Honorari nisu isplaćeni, jer nemamo novac. Čekamo da nam banke i država daju kredite koji su nam obećani, pa ćemo onda isplatiti novinare. Čim Novosti dobiju novac, honorari će biti isplaćeni - rekao je tada Vukotić UNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukotić je jedan od novinara sa najdužim stažom glavnog urednika u srpskom novinarstvu. Nesumnjivo da je na njegovu odluku da podnese ostavku presudno uticala istraga o privatizaciji Kompanije „Novosti“ u kojoj je značajno i sam učestvovao, a koju je Evropska unija stavila na spisak jedne od 24 sporne privatizacije.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo