MANIJAK S KAPULJAČOM OPET NAPADA ŽENE: / 'Uporno je trčao za njom.. Molila je Boga da joj pomogne'

Image
Foto: PIXELL/Thinkstock
7.1.2017.
18:41
PIXELL/Thinkstock
VOYO logo

Kako piše Slobodna Dalmacija javila se još jedna djevojka, navodno prijateljica posljednje žrtve koja tvrdi da je muškarac s kapuljačom ponovno krenuo u akciju.

'Moja prijateljica išla je na posao kada je na nju nešto prije šest sati ujutro u blizini raskrižja s Teslinom ulicom pokušao nasrnuti muškarac s kapuljačom. Izjurio je iz dvorišta obližnje zgrade i počeo trčati za njom, no uspjela mu je pobjeći kada se približila obližnjoj pekari. Vidjela je da se djelatnice pripremaju za otvaranje, ali ih nije htjela dovesti u opasnost tako što bi zatražila njihovu pomoć. Izgleda da ga je baš to što je stigla pokraj pekare natjeralo na bijeg prema Skalicama. Nažalost, nije uspjela vidjeti kako napadač izgleda jer mu je pokušavala pobjeći, cijelo vrijeme moleći Boga da joj pomogne', ispričala je djevojka u ime svoje preplašene prijateljice i nove žrtve splitskog manijaka koja je srednje životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah se proširio gradom

Strah se proširio i među stanarima na tom dijelu Zrinsko-frankopanske ulice koji je nasrtljivcu očito posebno zanimljiv, a nalazi se u neposrednoj blizini nekoliko srednjih škola i kvartovske osmoljetke u Teslinoj ulici, gdje je također zabilježen jedan napad.

'Imam kćer od 23 godine, bojim se da će joj se nešto dogoditi kada se kasno vraća kući. Apeliramo na institucije da upregnu sve snage kako bi pronašle tog luđaka. Tko kaže da napadi s vremenom neće postati još ozbiljniji i teži?', upozorava stanarka zgrade odakle je napadač navodno izjurio na cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema pravila

Prvotno se mislilo da manijak preferira mlađe žene jer su zabilježana čak takva tri njegova napada, odnosno četiri ako se doda napad u novogodišnjoj noći koji je također njegovih ruku djelo. Također se mislilo da nasrće u vremenu između 22 i 2 sata, no najnoviji ispadi govore da ni tu nema pravila.

Vijest o ponovnoj pojavi manijaka unijela je strah i nelagodu među šetačima pasa sa Spinuta, koji su se za dobrobit njihove djece i ostalih građana odlučili ujediniti i stražariti po Jobovoj, Matoševoj, Fra Boninoj,Teslinoj, Zrinsko-frankopanskoj i ostalim ulicama. Budući da je Spinut frekventno područje i zbog brojnih studenata i učenika, napadaču je zbog toga očigledno i omiljen kvart, smatraju stanari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moram priznati da nam nije svejedno. Djeca nam tu idu u školu i igraju se po kvartu. Skupili smo se mi koji svakodnevno izvodimo pse u šetnju te ćemo stražariti po cijelom kvartu, dokle god se ne uđe u trag napadaču i ukloni ga se s ulica', kazala je stanarka Jobove ulice za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo