GOSTOVAO U RTL-U DANAS / Mandić za RTL o kršenju pravila u Zagrebu: 'Građani u potpunosti poštuju mjere Stožera'

U RTL-u Danas gostovao je voditelj OKC-a PU zagrebačke Stipo Mandić

24.12.2020.
18:50
VOYO logo

Drugi je dan ograničenja putovanja među županijama, a sve više građana smatra da ima opravdan razlog za putovanje. 

Kroz sustav e-propusnica stiglo je 125 tisuća zahtjeva, od toga je odobreno više od  60 posto. Zahtjevi stižu i putem elektroničke pošte, od oko 50.000 njih - više od 50 posto je odbijeno. Na nezadovoljstvo građana zbog čekanja povratne informacije Ravnateljstvo civilne zaštite objašnjava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo slučajeva gdje osoba šalje 8 mailova, a niti jedan nije potpuno ispravan jer nema sve podatke koji su potrebni da bi se propusnica mogla izdati. Nakon toga mora djelatnik zvati, znači telefonirati ili slati mail natrag. To zahtjeva puno vremena koje onda gubimo za nekoga tko ima zaista potrebu i tko je u nekakvoj situaciji za koju treba propusnicu", kazao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut

O propusnicama i kršenju pravila je u RTL-u Danas govorio i voditelj OKC-a PU zagrebačke Stipo Mandić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani, manje-više, u potpunosti poštivaju mjere", rekao je Mandić i dodao da su od 5. prosinca zabilježili 77 kršenja mjera odluka Nacionalnog stožera. 

"To apsolutno nije puno i to je u prosjeku jedna do dvije kršenja mjera", rekao je i dodao da je to uglavnom bilo kršenje da građani ne nose masku ili je nose krivo. "Ali nakon upozorenja građani se odmah prihvate onoga što je propisano", kazao je Mandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako protječe Badnjak što se tiče kršenja pravila vezana uz pirotehniku, Mandić je kazao da su ta kaznena djela u padu zadnjih pet godina. "Ove godine nismo imali niti jednu dojavu zbog ozljeda od petardi ili drugih eksplozivnih naprava", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo