MAMIĆ U ELEMENTU: / Objasnio Hrvatima u BiH za koga trebaju glasati

Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić primio je u srijedu priznanje grada Širokog Brijega i pritom u emotivnom obraćanju pozvao Hrvate u BiH na jedinstvo.

12.8.2015.
16:56
PIXSELL, Marko Jurinec
VOYO logo

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega povodom dana ovoga grada, koji se obilježava na Veliku Gospu, dodijeljene su zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega" Glazbenoj školi Široki Brijeg, profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. Milijanu Sesaru, liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivanu Gilji i izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Njima su priznanja dodijeljena zbog doprinosa razvoju Širokog Brijega. Mamić je u obraćanju istaknuo kako mu ovo priznanje posebno znači jer je dobiveno u vremenu kada se protiv njega vodi istraga.

"Pokazali ste veliku hrabrost"

"Širokobriježani, pokazali ste veliku hrabrost dodijelivši mi ovu nagradu. Da, bio sam u zatvoru, mnogi se sada udaljuju od mene, ali vi ste baš u ovom trenutku meni dali javno priznanje - od srca vam hvala", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godine 2011. obilježili smo 100 godina kluba, a grad Zagreb nam nije dao nikakvo priznanje. I sada dođem u Široki Brijeg, u drugu državu, i ovdje dobijemo javno priznanje", rekao je Mamić.

Pozvao je Hrvate u BiH na jedinstvo te da se na masovno odazovu na izbore za Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah izvadite putovnice"

"Vi svi koji nemate hrvatsko državljanstvo ili putovnicu, odmah je izvadite. Na iduće izbore izađite u što većem broju i dajte glas ‘znate već kome’ jer dosta je bilo ovih i onih", rekao je izvršni predsjednik Dinama.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo