piše nacional / Mamić planira riskantan potez uoči odluke Vrhovnog suda: Otkrit će da je osobno podmitio Đuru Sessu?

Image
Foto: Armin Durgut/Matija Habljak/PIXSELL

Nacional piše kako Mamić planira Sessu optužiti da je od njega primio mito kako bi iskoristio svoj utjecaj da pomogne Dinamu

5.11.2019.
9:42
Armin Durgut/Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Bivši šef Dinama, Zdravko Mamić, koji trenutačno boravi u BiH dok bježi pred hrvatskim zakonima, navodno će napraviti vrlo riskantan potez. Kako ekskluzivno doznaje Nacional, uoči odluke Vrhovnog suda u predmetu koji je i razlog njegova bijega, Mamić pojačava pritisak na predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu.

Mamić navodno planira otkriti da je on Sessu korumpirao prije više od 15 godina, u vrijeme afere s bivšim vratarem Dinama Draženom Ladićem. Mamiću bliski izvori, prenosi Nacional, tvrde da se ta optužba neće temeljiti samo na njegovom priznanju, nego postoje i drugi dokazi i navodni svjedoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po hrvatskom zakonu, kod davanja mita odgovaraju i onaj tko mito daje i onaj tko ga prima. No, za onog tko daje mito zastara zastupa nakon 15 godina, dok za onog tko prima to vrijeme je 20 godina. U tom slučaju, piše Nacional, Mamić ne bi odgovarao.

Mamić planira Sessu optužiti da je od njega primio mito kako bi iskoristio svoj utjecaj da pomogne Dinamu u 15 godina starom sporu koji je okončan tek 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj zbog kojeg Mamić planira Sessu optužiti za korumpiranost odnosi se na tužbu koju je podnio Dražen Ladić zbog potraživanja od 400.000 eura. Taj predmet tada je došao u ruke suca Mladena Ježeka. No, tadašnji predsjednik Općinskog suda u Zagrebu Đuro Sessa prihvatio je zahtjev za izuzećem, a što je tražio Dinamo. Opravdanje je, piše Nacional, bilo da je sudac - previše revan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo