Maloljetni pljačkaši teroriziraju Omišane

'Više od sto teških pljački ti su banditi izveli u posljednje vrijeme. I nisu u pitanju nerazjašnjeni slučajevi.

20.3.2012.
6:59
VOYO logo

"Noćima ne spavam, ispod kreveta sam spremio letvu jer još jednu pljačku svog doma neću dopustiti", kaže jedan od Omišana koji tvrde da ih mjesecima pljačka maloljetna banda. Svi žele ostati anonimni u strahu za vlastitu sigurnost.

"Više od sto teških pljački ti su banditi izveli u posljednje vrijeme. I nisu u pitanju nerazjašnjeni slučajevi. Svi počinitelji su dobro poznati, neki su i višekratno procesuirani, ali na koncu, nekim čudom, uvijek budu oslobođeni. A čim iz pritvora stupe na slobodu, nešto opljačkaju", tvrde sugovornici Slobodne Dalmacije. Pričaju kako su im pljačkaši odnijeli zlatninu, obiteljske vrijednosti i novac i ogorčeni su jer, kažu, država ne čini ništa da ih zaštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imovinu tražio po zlatarnicama

"U policiji mi je rečeno, i to u dobroj namjeri, da sam obiđem radnje koje se bave otkupom zlata kako bih ušao u trag ukradenoj robi. Pa sam to i napravio, došao sam čak i do zlatarnice koja je otkupila ukradeno mi zlato, no tamo mi je rečeno da oni odmah po otkupu zlato tope i da ga je nemoguće dobiti natrag", govori Omišanin čiju su kuću pljačkaši orobili usred bijela dana.

"Nije meni toliko što su me opljačkali. Nije mi ni do ukradenog medaljona koji je 500 godina bio u mojoj obitelji. Ali to što su mi ušli u kuću, što su mi oskvrnuli dom, unijeli nemir u obitelj, nešto je što tim momcima ne mogu oprostiti. Troje male djece imam, život im se sasvim promijenio otkako smo opljačkani, i u psihologa sam ih vodio...", govori, pak, jedan branitelj u mirovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak u popravni dom nije urodio plodom

Pljačkaši su zaista poznati, djela koja im se stavljaju na teret su priznali ali nisu ni iza rešetaka. Bili su u popravnom domu, no to nije urodilo plodom.

Stoga su opljačkani Omišani ogorčeni na pravosudni sustav koji je, ističu, stvoren za maloljetne kriminalce. Izlazi im se u susret i pokušava proniknuti u razloge njihovog ponašanja, dok za pokradenog nitko ne mari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rečeno nam je da ih privatno tužimo. I sigurno bismo na sudu dobili. I što onda, odakle bi nam oni štetu nadoknadili?!", žale se Omišani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo