hrvatska realnost / Maloljetni azilant divljački napadnut u Zagrebu: 'Glava će ti odletjeti kao da si u Siriji'

Image
Foto: Vijesti.hr / Facebook

Screenshot poruka prijetnji koje su pristigle azilantu na svom je Facebook profilu objavila udruga uz isticanje ogorčenosti situacije u Hrvatskoj

22.3.2018.
12:58
Vijesti.hr / Facebook
VOYO logo

Udruga Are You Syrious, koja pomaže izbjeglicama pristiglima iz zaraćenih i neperspektivnih zemalja, na svojoj je Facebook stranici objavila divljačke prijetnje koje je dobio jedan maloljetni azilant iz Iraka koji je nedavno sa svojom obitelji stigao u Zagreb. 

Osim prijetnji na Facebooku, maloljetnik je po povratku iz škole napadnut i fizički. Kako piše udruga, jedan nasilnik, koji je bio u društvu još dvojice prijatelja, je fizički nasrnuo na azilanta koji se uspio otrgnuti i pobjeći. Maloljetni azilant tada pozvao oca i brata upomoć, a zatim su i oni dobili prijetnje od četvorice mladića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez oružja jer ako ga budeš imao, glava će ti odletjeti kao da si u Siriji", "I kolcem i lancem i bokserom u glavu za Dinamovu slavu", "Na mojem si tlu, život će ti postati pakao sada", "Ne možeš mrdnuti bez moje dozvole", "Tvoj život je teror od sada", samo su neke od prijetećih poruka koje je maloljetnik dobio putem društvenih mreža. 

Screenshot poruka na svom je Facebook profilu objavila udruga uz isticanje ogorčenosti situacije u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"OVO JE REALNOST INTEGRACIJE U RH - donosimo samo dio divljačkih prijetnji koje su upućene maloljetnom azilantu iz Iraka koji je u Hrvatsku došao bježeći od ISIL-a, a čija se obitelj nedavno doselila u jedan zagrebački kvart. Isti ga je nasilnik, kojeg napadnuti maloljetnik ne poznaje od ranije, u pratnji još dvojice mladića dočekao i na autobusnoj stanici u susjedstvu te ga je fizički napao. Maloljetnik koji se u trenutku napada vraćao iz škole uspio je pobjeći nasilnicima i pozvati oca i brata da dođu po njega. Dok su se zajedno vraćali kući, na početku ulice u kojoj žive iznova su ih dočekala četiri njima nepoznata mladića koji su im nastavili prijetiti. Slučaj je prijavljen pravobraniteljici i policiji od koje očekujemo brzu i efikasnu reakciju. Napadnutoj obitelji podršku pružaju volonteri udruge Are You Syrious i JRS - Isusovačka služba za izbjeglice", stoji u opisu fotografije screenshota. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo