ULTIMATUM ZA PLENKIJA / Mali trgovci naftom: 'Ako Vlada nešto ne poduzme, u utorak zatvaramo crpke. Mi plaćamo za gospodu u gliserima'

Image

Mali distributeri drže 20 posto tržišta i zapošljavaju više od tisuću ljudi, ali tvrde da su dovedeni do ruba: 'S ovim cijenama po litri prodanog goriva gubimo kunu i pol'

1.7.2022.
18:00
VOYO logo

Šef  Udruge malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac za Index ističe da  će idući utorak ići u zatvaranje benzinskih crpki ako vlada nešto ne poduzme.

'Za banke smo mrtvaci'

"Osam mjeseci krvarimo, iscrpili smo sve rezerve, premale su se razlike u cijeni.  Situacija je sada takva da mi dalje ne možemo i da su naše firme s kojima godinama radimo dovedene pred stečaje, pred propast. Banke nas izbjegavaju, mi smo za njih mrtvaci", govori Miljavac pa nastavlja: "Što će biti na jesen kad treba obnavljati garancije koje su izuzetno visoke...", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaučeri za ugrožene

Prijedlog malih distributera  je jednostavan - traže da se cijena goriva slobodno formira, a da država ugroženima pomaže vaučerima, a ne ograničavanjem cijena svima.

"Smatramo da se ne može kroz gorivo kao socijalnu kategoriju plaćati sve. Mi plaćamo razliku u cijeni za gospodu koja se vozi gliserima", ističe i zaključuje:  S ovim cijenama po litri prodanog goriva gubimo kunu i pol. Dakle, neka mala benzinska crpka dnevno gubi najmanje tri do četiri tisuće kuna", govori nam Miljavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo