SRETAN KRAJ / Malena roda tijekom oluje u Županji ispala iz gnijezda. Spasio ju mještanin, vatrogasci joj sada pronašli novi dom

Image
Foto: JVP Županja

Vatrogasci su po malenu rodu stigli ranije tijekom dana, a prije nego što su ju odveli u sklonište provela nekoliko sati u vatrogasnoj postaji. Zapovjednik nam prepričava da je bila mirna i da im nije radila nikakve probleme

1.8.2023.
14:14
JVP Županja
VOYO logo

Oluja koja je prošli tjedan poharala više županija probleme je napravila u Slavoniji. Vjetar je rušio stabla i uništio krovove zbog čega su vatrogasci imali na stotine intervencija na području grada Županje.

Zadala je glavobolje i mladoj rodi čija je priča najbolji dokaz da nakon kiše dolazi sunce. Tijekom oluje ispala je iz gnijezda i izgubila se u gradu, a od onda je proživjela pravu malu avanturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je njezina priča dobila sretan epilog, potvrdio nam je to zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Županja Vladimir Balentović čiji su kolege rodu upravo odvezli u sklonište za napuštene životinje blizu Slavonskog Broda.

Image
Foto: JVP Županja

Inače, rodu je u gradu prije nekoliko dana pronašao mještanin, sklonio ju na sigurno te je zahvaljujući njemu preživjela. Nije bila ozlijeđena, ali ne bi mogla samostalno opstati na otvorenom budući da ne može još uvijek sama jesti niti letjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o rodi stigla je i do vatrogasaca koji su u dogovoru s gradom kontaktirali sklonište Ruščica. Vatrogasci su po malenu rodu stigli ranije tijekom dana, a prije nego što su ju odveli u sklonište provela nekoliko sati u vatrogasnoj postaji.

Balentović nam prepričava da im nije radila nikakve probleme. Obzirom da je kod mještana provela nekoliko dana, već se navikla na ljude i njihovo okruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVAKA ČAST /

VIDEO Rumunjski vatrogasci iz vatrene buktinje koja hara Grčkom spasili zečiće. Sklupčali im se u naručju

Image
SVAKA ČAST /

VIDEO Rumunjski vatrogasci iz vatrene buktinje koja hara Grčkom spasili zečiće. Sklupčali im se u naručju

Iz skloništa su poručili da će ju vrlo rado primiti te je kod njih našla svoj privremeni dom. Tamo će joj pomoći da ojača nakon čega će, ako sve bude išlo po planu, odletjeti prema toplijim krajevima s drugim rodama. Ako ne bude spremna za daleki let, zimu će provesti kod njih pa opet pokušati iduće godine.

U istom su skloništu primili već 20 roda i to upravo zbog nedavnih oluja koje su pogodile Slavoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je roda koja je stradala u nevremenu. Spasio je dječak Lorenzo: Hranio je i učio letjeti. Preživjela je

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo