UGINULA NAJPOZNATIJA RODA NA SVIJETU / 'Malena je pala iz gnijezda, dolazio je i veterinar... Pokopao sam ju na posebnom mjestu'

Image

Njihova priča bila je i jedna od glavnih aduta kampanje nakon koje je Libanon, jedna od zemalja preko koje europske rode lete na putu do Afrike, usvojio zakon o zaštiti ptica selica

7.7.2021.
13:07
VOYO logo

Malena, roda slomljenog krila čija je ljubavna priča s Klepetanom obišla svijet uginula je u šestom mjesecu.

"Da, preminula je. U šestom mjesecu, kad je silazila s gnijezda, je pala. Bila je tu kod mene u kući desetak dana i potom je preminula. Klepetan je isto tu, ali ovog proljeća nisu imali mladih. Ostajemo Klepo i ja. Bit ću tu i dalje za njega. Malenu sam pokopao na posebnom mjestu", rekao je Stjepan Vokić (85), čovjek koji se skrbio o rodi Malenoj 28 godina, za  24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan Vokić pronašao je Malenu tijekom pecanja 1993. godine. Zbog slomljena krila, nije mogla letjeti i zbog toga niti napustiti Brodski Varoš. Klepetan se prvi puta pojavio 2001. godine i od tada se gotovo svake godine vraćao kako bi se pario s Malenom. 

O ljubavi Malene i Klepetana, i Vokićevu spašavanju nastrijeljene rode snimani su dokumentarci i prilozi, a za promotivni klip koristila ih je i Hrvatska turistička zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova priča bila je i jedna od glavnih aduta kampanje nakon koje je Libanon, jedna od zemalja preko koje europske rode lete na putu do Afrike, usvojio zakon o zaštiti ptica selica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo