velika borba u krakowu / Makedonci u zadnjoj sekundi izbacili Srbiju s Eura, Poljaci demolirali Francusku

Image
Foto: pol2016.ehf-euro.com

Srbiji je trebala pobjeda za treće mjesto i prolazak skupine, Makedoncima je bio dovoljan neriješen rezultat, što se na kraju i dogodilo, a konačan rezultat bio je 27-27

19.1.2016.
19:53
pol2016.ehf-euro.com
VOYO logo

U susretu trećeg kola skupine A Makedonija i Srbija su u izravnom obračunu odlučivali o prolazu skupine. I dok je Srbiji trebala pobjeda za treće mjesto i prolazak skupine, Makedoncima je bio dovoljan neriješen rezultat, što se na kraju i dogodilo, a konačan rezultat bio je 27-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je od samog starta ušla u neizvjesne vode i ondje je ostala do posljednjih trenutaka. 

U prvom poluvremenu nijedna momčad nije imala veću prednost od dva pogotka, a u sličnom je tonu proteklo i drugo poluvrijeme, u kojem nijedna momčadi nije otišla niti na dva razlike prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi su minutu i pol prije kraja zaradili dvije minute isključenja, a Makedonci su u odlučujućem napadu ubacili i vratara u igru te doslovno u posljednjoj sekundi preko Manaškova došli do izjednačenja i velikog slavlja. 

Srbiju su vukli Šešum i Nenadić sa sedam pogodaka , dok je kod Makedonije najefikasniji bio junak Dejan Manaškov s 10 postignutih zgoditaka iz 14 pokušaja. Začudo, inače mirna ruka Kire Lazarova u odlučućoj je utakmici pomalo zakazala, uzme li se u obzir njegov ispodprosječni šut 4/10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci demolirali Francuze

Nakon dvije tijesne pobjede na startu turnira kojem su domaćini, Poljaci su najuvjerljiviju partiju prikazali kada su se vjerojatno najmanje nadali - protiv Francuske.

Nabrijani domaćini su u prepunoj Tauron Areni u Krakovu uništili Karabatića i društvo sa 31-25 te su tako u drugi krug prenijeli maksimalna četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poljskoj momčadi briljirali su Bielecki s osam te Krajewski i Syprzak sa po šest golova, dok su najviše u francuskim redovima zabili Mahe i Abalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo