Makarski spasioci usred sezone napustili plaže!

Nezadovoljni makarski spasioci u špici sezone dali su otkaz i napustili plaže.

2.8.2010.
12:13
VOYO logo

Nezadovoljni spasioci Mario Morović, Neven Popović, Alen Vujčić i Luka Skender ispričali su novinarima Slobodne Dalmacije kako su u prvom redu s posla otišli jer su nezadovoljni voditeljem spasilačke službe, zbog kojega je lani otišlo troje ljudi.

"Novac nije najvažniji, ali nismo bili zadovoljni plaćom od 4000 kuna. Lani nas je bilo 10, a ove nas je godine radilo samo pet. Stalno je bilo trzavica između nas i voditelja. Na tornju bismo trebali stajati pola sata, a onda se smjenjivati, jer je neizdržljivo na +50, a nas se nekada prisiljavalo da po četiri sata ostanemo na promatračnici. Voditelj bi sjedio sa strane u hladu, nije bilo solidarnosti da nas zamijeni i pomogne nam, da budemo ekipa", ispričali su dečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu i da su tražili da se zaposli još jedan spasilac, jer se teren plaže koji moraju kontrolirati prostire na 1800 metara.

"Obećali su nam riješiti probleme, ali nam se ništa nije promijenilo", ispričali su spasioci, koji ipak ne žele da njihovo odustajanje od posla postane slučaj, pa nisu htjeli stati ni pred kameru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makarsku spasilačku službu inače uspostavlja Crveni križ, koji je sad zaposlio novih sedam spasilaca iz Makarske, a očekuje se dolazak jedne 'Pamele' i još dvojice spasioca iz Splita.

Nikša Vidoš, voditelj Gradskog centra Osejava, koji koordinira i nadzire rad spasilačke službe, rekao je za Slobodnu da momci nisu uspjeli uskladiti privatne obveze sa službom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu u istom danu svi ići na utakmice ili polagat ispite i ostaviti tornjeve praznima. Izlazili smo svakome u susret, ali kada posao nije dopuštao izostanak, ne treba okrivljavati voditelja službe ili bilo koga drugoga", kazao je Vidoš.

Prozvani voditelj Ante Ostojić u pisanoj je izjavi, pak, napisao da su spasioci griješili u poslu i nisu poštovali kodeks, te da su "pokazali psihičku nespremnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo