'JA VOLIM KAD JE GUŽVA' / U ovom gradu na Jadranu turizam cvate, teško se dolazi do hotelske sobe, ali i mjesta na plaži

Privatni smještaj, ali i hoteli su popunjeni, a prema rezervacijama nastavak sezone trebao bi biti dobar

2.8.2021.
10:02
VOYO logo

Dalmacija može biti zadovoljna turističkom sezonom u doba koronavirusa. Makarska rivijera po broju gostiju približila se rekordnoj 2019. godini. Trenutno tamo odmara više od 56 tisuća ljudi, do hotelske sobe teško se dolazi, a slobodno mjesto se traži i u restoranima i na plaži.

"Super je, meni je super kad je puno. Ja volim kad je gužva", kazala je Tamara Pejić iz Austrije za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke nadmašile očekivanja

Patricija Mihalinec iz Bedekovčine kazala je pak: "Prošle godine nije bila ovakva gužva. Ove godine smo smatrali da će biti više gužve. Ali nama to nije problem. A izabrali smo Makarsku jer je predivno mjesto i odmor je za poželjeti."

Rijetki se žale i na rezervaciju mjesta na plaži, primjerice Ljiljana Kozlić iz Bosne i Hercegovine: "Ja sam zadovoljna, ja sebi uvijek nađem mjesta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonči Lalić iz Turističke zajednice Grada Makarske kazao je: "Brojke su čak nadmašile naša očekivanja, u Makarskoj danas boravi 16 tisuća gostiju, što je nekih 15 posto manje nego rekordne 2019. godine i nekih 40 posto više nego prošle godine."

Potrebni su stolovi u restoranima

Privatni smještaj, ali i hoteli su popunjeni. Prema rezervacijama, nastavak sezone trebao bi biti dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se nadamo, s obzirom na situaciju, da ćemo biti popunjeni kao i dosad nekih 85 do 90 posto", otkrio je ambicije Matko Ribičić, direktor hotela u Brelima.

Na mjesto u restoranu ipak se čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stolova nikad dovoljno s obzirom na mjere i razmak, tako da stolovi su nam potrebni, ali gostiju… približavamo se 2019.", kazao je glavni konobar u restoranu Dražen Lončar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo