Majka: 'Udaljite ga, dijete mi je rođeno s oštećenjima'

Zagrepčanka Draženka Šarčević tvrdi da je njena sedmomjesečna djevojčica rođena s teškim neurološkim oštećenjima zbog nemara liječnika KB Merkur dr. T. K.

22.3.2011.
13:32
VOYO logo

Nakon što je objavljena ispovijest dvojice očeva, Danijela Krešaja i Tomislava Batinjana, koji za smrt svoje djece tijekom porođaja krive liječnika T. K. iz KB Merkur, svoju priču otkrila je i obitelj Šarčević. Njihova sedmomjesečna kći Mija zbog tog liječnika, tvrde Draženka i Stjepan Šarčević, rođena je s teškim neurološkim oštećenjima.

"U bolnicu sam s trudovima stigla 13. kolovoza, ujutro", prisjetila se majka D. Šarčević. Primio ju je dr. T. K.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je četvrta trudnoća jer imam još troje djece pa sam liječnika upozorila da brzo rađam i molila ga da ostanem u bolnici", nastavila je majka. No liječnik je to odbio. Bio je, ističe Draženka Šarčević u razgovoru za Večernji list, neumoljiv. Unatoč tomu što je već bila u terminu i što je CTG snimka pokazala trudove, taj liječnik ju je, rekla je, "otjerao" kući. Navodno joj je rekao da bolnica nije hotel i neka se vrati kada se trudovi pojačaju.

Čim je stigla u stan, Draženki je pukao vodenjak i morala je natrag u bolnicu. Završila je na hitnom carskom rezu, ali tada je, poručuje mjerodavnima pokazujući nalaze, bilo prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim da ga udalje od trudnica'

"Na putu bolnica, kuća, bolnica 'prsnula' je pupkovina pa se dijete gušilo u trbuhu", objasnila je Draženka. Njena Mija ima neurološka oštećenja i hrani se na sondu, a liječnici ne znaju hoće li i kada biti bolje.

"Jedino želim da se dr. T. K. udalji od trudnica da ne upropasti još djece", poručila je Draženka Šarčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ravnateljstva KB Merkur poručuju obitelji Šarčević da se jave i zatraže istragu.

Što se dogodilo u petak kada su pri porodu umrle dvije bebe, trebalo bi se znati krajem tjedna. Tada će se oglasiti povjerenstvo koje ispituje slučaj, najavila je zamjenica ravnatelja KB Merkur prof. Miroslava Katičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201103210121006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo