Komšiću smanjena kazna / Majka ubijene Kristine zaprepaštena odlukom: 'Sva se tresem! To je smijurija, idem na Ustavni sud!'

Image
Foto: Vijesti.hr/Marko Prpić/Pixsell

Zaprepaštena je dijelovima obrazloženja Vrhovnog suda zbog kojeg je Komšiću smanjena kazna

10.5.2019.
18:00
Vijesti.hr/Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zagrebu 9. travnja 2018. godine David Komšić osuđen je na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz bezobzirne osvete. S 88 ubodnih i reznih rana ubio je bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19) koja je u to vrijeme bila trudna. No, Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na 25 godina.

Majka ubijene Kristine zaprepaštena je ovakvom odlukom Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislila sam da će dobiti više ili jednako, a ne da mu smanje kaznu! Pa kćer mi je ubio s 88 uboda, a ne jednim! Ljuta sam i žalosna. Sva se tresem. Neću stati na ovome. Idem na Ustavni sud, pa i do Suda u Strasbourgu ako treba! Od policije još uvijek nisam dobila kćerine stvari poput prstena, naušnica, torbi. Vratili su mi samo auto u kojem je ubijena. Oštećen i zakrvavljen. Kad sam sjela u njega, rasplakala sam se. Doslovno, slomila sam se jer sam sjedila na skorenoj krvi, na mjestu na kojem je moja kći skončala život na najbrutalniji način", rekla je za Jutarnji list Vesna Šimunić Krupljan, majka ubijene Kristine.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprepaštena je dijelovima obrazloženja Vrhovnog suda zbog kojeg je Komšiću smanjena kazna.

"On se nije pokajao. Meni nije uputio nijedan pogled tijekom suđenja nego se od prvog dana smijao u sudnici. Činjenica da još nije pravomoćno bio osuđen za prometnu nesreću u vrijeme ubojstva, a što navodno ne može biti otegotna okolnost, je smijurija. Ja sam ga četiri puta do tada prijavljivala, a samo jednom smo povukli prijavu jer je kći bila maloljetna i prijetili su joj", zaključuje te naglašava da "više nema što izgubiti pa ide do kraja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo