MAJKA DJETETA S POSEBNIM POTREBAMA POTUKLA ZAGREBPARKING NA SUDU: / 'Ugrozili su joj život'

Image
Foto: Screenshot

Dženita Lazarević, majka djeteta s posebnim potrebama, godinama je na sudu bila bitka sa Zagrebparkingom. Naime, njezino vozilo pauk je dignuo s mjesta za parkiranje invalida ispred KBC-a Dubrava.

2.3.2017.
19:15
Screenshot
VOYO logo

Njoj i njezinoj maloljetnoj kćeri uporno su željeli naplatiti kaznu. Da stvar bude gora, pri dizanju automobila oštetili su i aparat koji je njezinoj kćerki Lani potreban za održavanje na životu. Pravda je pobijedila nakon višegodišnje borbe.

Godine borbe

Sedam godina nakon što su Lazarevići dobili kaznu za nepropisno parkiranje, Općinski sud u Dubrovniku odbacio je tužbu Zagrebparkinga za ovrhu od 800 kuna. Također im moraju vratiti i 100 kuna koje su oni uplatili za sudske troškove, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela situacija odvila se u ljeto 2010. kada su danas 13-godišnju Lanu, koja ima desetak dijagnoza, roditelji odveli na pregled u KBC Dubrava, pri čemu su se s pravom parkirali na mjesto za osobe s invaliditetom.

Imali su oznaku na vozilu

Automobil kojim obitelj Lanu vozi na put glasi na njezino ime te ima znak koji kazuje da se radi o automobilu osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znak se vidi i na fotografijama djelatnika Zagrebparkinga, međutim, znak pristupačnosti koji je inače zataknut za vjetrobransko staklo bio je pao na pod kod suvozačeva sjedala.

Obitelj je to dokazala čim je došla u Strojarsku ulicu u koju je pauk odvezao vozilo. U tom su trenutku u automobilu bile dvije boce s kisikom koje Lani mogu zatrebati u svakom trenutku. Ona se danas koristi i respiratorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam godina tužbi, žalbi, prepiski i naloga za ovrhu, uporna obitelj konačno može odahnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo