potvrdila maja đerek / Maja Đerek radi čistku gradskih stanova i oduzima ih olimpijcu, prvaku opere, profesorici prava...

Image
Foto: Sanjin Strukic/Ivo Cagalj/PIXSELL

Čikeš je dobio otkaz jer je prodao stan u Splitu koji je naslijedio od majke, dok Marasović Hornyanszky nije prijavila promjenu zaposlenja, a Marija Erceg nije plaćala najamninu sedam godina

27.3.2023.
22:01
Sanjin Strukic/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Revizija korištenja kadrovskih stanova, koji su se dodijeljivali osobama s osobitim zaslugama za Grad Split, otkrila je kršenje Pravilnika o davanju stanova u najam.

Pročelnica za gradsku imovinu, Maja Đerek, potvrdila je kako je u najmanje četiri slučaja utvrđeno kršenje pravilnika, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je 20 stanova u vlasništvu ili na upravljanju Grada Splita dano u najam osobama od interesa za Grad Split, no za vrijeme ove gradske uprave nisu sklopljeni novi ugovori o korištenju kadrovskih stanova, nego je samo izvršena pravna regulacija dosadašnjih statusa za one koji ispunjavaju uvjete.

Image
TROJICA PREMINULA /

Visoki kazneni sud povisio kazne Duiću i Bunguru za ratne zločine nad civilima u splitskoj Lori

Image
TROJICA PREMINULA /

Visoki kazneni sud povisio kazne Duiću i Bunguru za ratne zločine nad civilima u splitskoj Lori

Ugovor o najmu dobili sz Igor Boraska, Ivica Čikeš, nacionalni operni prvak, Jelena Marasović Hornyanszky i novinarka Marija Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkaz ugovora Boraski je dobio jer je darovanjem stekao u vlasništvo apartman na Braču, kćer mu je kupila stan u Splitu, a supruga ima stan u Zagrebu.

Čikeš je dobio otkaz jer je prodao stan u Splitu koji je naslijedio od majke, dok Marasović Hornyanszky nije prijavila promjenu zaposlenja, a Marija Erceg nije plaćala najamninu sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilnik o davanju stanova u najam propisuje da najmoprimci, osobe od interesa za Grad, ne smiju imati u vlasništvu ili suvlasništvu useljivu kuću ili stan te se ne smiju dovesti u nepovoljniji stambeni položaj prodajom, darovanjem ili zamjenom nekretnina odnosno na bilo koji drugi način, u vremenu od sklapanja prvog ugovora o najmu stana s Gradom Splitom.

Operni pjevač Čikeš komentirao je što će mu otkazati ugovor o najmu gradskog stana površine 60,17 m2 te ta Slobodu Dalmaciju rekao da nije upoznat s pojedinostima te da još nije dobio nikakav dokument iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dodao je da zato može komentirati kako je izvedbom u Verdijevoj operi "Simon Boccanegra" dobio Nagradu hrvatskog glumišta 2022. godine, koja se dodjeljuje za najveća umjetnička dostignuća u hrvatskom kazalištu. Naime, Čikeš je kao nacionalni operni prvak bas proglašen najboljim opernim pjevačem te da je to 30. nagrada koju je dobio.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo