borba za more u puli / Uz najpoznatiju pulsku šetnicu svanula traka s natpisom 'Privatno!' Poruka je to uoči referenduma

U nedjelju će Puljani odlučivati hoće li se tamo graditi hotel s pet zvjezdica. Padaju i prijave DORH-u, a investitor već zatražio građevinsku dozvolu

4.10.2022.
21:45
VOYO logo

Jutros je osvanuo puni kilometar trake s oznakom 'Privatno' oko najatraktivnije pulske šumice.

Zoran Kostić, predstavnik investitora kaže: "Nema nikakve logike da mi kao investitori tri dana prije referenduma navodno iritiramo građane"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksej Orel iz Inicijative za Lungomare, držeći traku u ruci, odgovara: "Ne znam što mi je točno rekao niti što bi mi s time trebao poručiti."

Uoči nedjeljnog referenduma ne biraju se sredstva. "Ovdje završava rub sportsko rekreativnog centra, a ovaj ostali žuti dio je sam hotel koji se prelijeva na ovo šumsko područje koje se nalazi ispred nas do same ceste"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je pristupna cesta, ovdje će biti rotor ovdje će se silaziti dole u garažu, hotel nije tamo u šumi hotel je u ovoj rupi ispred nas", govori investitor.

Inicijativa je investitore prijavila DORH-u zbog, kako navode, sumnjive pretvorbe i privatizacije spornog zemljišta. A grad prozivaju jer ne informiraju dovoljno građane o održavanju referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POZNATO ŠETALIŠTE /

Puljani će na referendumu odlučiti hoće li privatniku prepustiti Lungomare: 'Šuma od nula kuna!'

Image
POZNATO ŠETALIŠTE /

Puljani će na referendumu odlučiti hoće li privatniku prepustiti Lungomare: 'Šuma od nula kuna!'

Nataša Turković iz Inicijative za Lungomare govori: "Grad nas da kao što vidimo poprilično ignorira uz to jasno je stao na stranu investitora.Dakle nije podržao potpise 12 tisuća građana."

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, kaže: "Svatko ima svoj dio kampanje i Inicijativa i investitor mi se tu uopće ne petljamo ja sam rekao da ću kao građanin koji poštuje svoje pravo demokracije izaći na referendum." Investitor je lokacijsku dozvolu zatražio prije tjedan dana u uvjerenju da referendum ne odgađa gradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Kostić govori: "Prema tumačenjima koje su dali iz Ministarstva prostornog planiranja i graditeljstava jasno se kaže da grad mora da postupa po važećim planovima."

Građani, kojima je pitanje malo nejasno jer ako žele hotel moraju zaokružiti ne i obrnuto, sumnjičavi su prema svima. Ljubica iz Pule govori: "Referendum je jedini instrument koji nam je preostao nakon 30 godina slobode ali istovremeno 30 godina pljačke koju svakodnevno doživljavamo."Sugrađanin Damir kaže: "Treba urediti, dobro napraviti, samo velim da se to ne bi donekle deformiralo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se deformirati i prostorni planovi ovisi o građanima koji o tom imaju priliku odlučiti u nedjelju.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo