LUKSUZ SE PLAĆA: / Šibenčani neplanirano ostali bez 100 kuna: 'Britanci naplaćuju jednodnevni posjet otoku Obonjanu'

Image
Foto: TWITTER

Na Obonjan su svi dobrodošli, no žele li na zapadni dio otoka gdje su smještajni kapaciteti Obonjan rivijere morat će platiti ulaznicu koja stoji 100 kuna.

11.8.2016.
9:30
TWITTER
VOYO logo

"Britanci su, kako kaže jedan od djelatnika, uveli novitet jer od danas naplaćuju cijenu za jednodnevni posjet otoku. Došla sam redovnom linijom Jadrolinije. Otišla sam kupiti plavu narukvicu na koji sam mislila staviti novac da popijem kavu, ali to nisam mogla napraviti ako ne platim tih sto kuna koje mi nitko nije vratio", riječi su kojima se portalu Šibenik.in požalila jedna Šibenčanka. Očito se uputila na zapadnu stranu otoka. Jer PR Obonjan Rivijere Kristijan Gržetić tvrdi da na pristanište otoka bez ograničenja mogu doći svi, ali na dio gdje su smještajni kapaciteti moraju platiti ulaznicu jer situaciju moraju nekako kontrolirati.

"Svi s brodovima su dobrodošli. Mogu slobodno boraviti na istočnoj strani otoka. Što se tiče zapadne obale gdje su barovi i restorani, ali i smještajni kapaciteti, moraju kupiti ulaznicu u koju je uključena ležaljka i suncobran. Nakon što plate tih 100 kuna, dobivaju plavu narukvicu bez koje ne mogu biti u resortu jer je ona garancija sigurnosti, ali i sredstvo plaćanja", pojasnio je Gržetić. Gosti na plavu narukvicu uplaćuju novac s kojim kupuju hranu i piće na Obonjanu, a onaj iznos koji ne potroše, uredno im se vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Obonjan inače vozi službeni brod i to četiri puta dnevno. Cijena povratne karte je 100 kuna. No, na otok se može i Jadrolinijom koja povratnu kartu naplaćuje 46 kuna. Noćenje u komfornim obonjanskim šatorima za jednu osobu košta između 72 i 96 eura, ali gosti koji tamo ne misle noćiti moraju napustiti otok nakon zadnjeg eventa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo