LUD, ZBUNJEN, NORMALAN / 'Gospodine Josip ovdje HZZO, dugujete nam - 4 lipe!'

Kad im je u petak na kućnu adresu stigao dopis iz HZZO, umirovljenici Josip i Milica Vukić iz Zadra nisu se iznenadili.

25.3.2015.
18:11
VOYO logo

U obavijest iz HZZO kojom su mu produljili policu na još godinu dana stoji i kako im gospodin Josip mora podmiriti dug od 0.04 kune. Ili u slovima, dug od četiri lipe! Taj su iznos, stoji u dopisu, otkrili u svojoj evidenciji od 27.veljače.

"Prvo smo mislili da je u pitanju četiri kune, mada nam ni to nije bilo jasno jer suprug Josip već godinama svoje dopunsko zdravstveno osiguranje plaća preko trajnog naloga, što znači da mu se taj iznos skida direktno s mirovine. A onda, kad sam stavila oćale, vidili smo da nisu u pitanju kune nego lipe! Da četiri lipe, Bože moj, pa koliko ih je koštao ono štampati i slati poštom da bi nam rekli kako im dugujemo četiri lipe. Barem sto puta više?! Ali, kako nikad u životu nikome nismo ni lipe ostali dužni, ni Janku ni Marku, nećemo ni njima", ispričala je Milica Vukić za zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadranka je odlučila istražiti kako netko uopće može biti dužan četiri lipe. Prvo je otišla u zadarski ured HZZO, gdje joj je rečeno da dug zanemari.

Duge 4 lipe - provizija 8 kuna

"Neću ja ništa zanemariti! Zamislite, ja to zanemarim, a onda za deset godina dobijem ovrhu na taj dug s kamatama. Ne može to tako. U mojih 36 radnih godina sve svoje uredno plaćamo, pa čak i prije roka, ali naše četiri lipe nepostojećeg duga su im toliko važne da nam doma šalju obavijesti. A onima što su pokrali milijarde, njihove dugove sigurno neće naći", kaže Milica Vukić koja je nakon posjete HZZO-u dug od 0.04 kune otišla platiti u banku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je došla s uplatnicom od četiri lipe, žena koja radi na šalteru u banci uhvatila se za glavu. Nije joj imala snaga ze četiti lipe naplatiti osam kuna provizije, pa ju je posla u FINA-a.

Zašto šalju tako minimalne iznose dugovanja, u HZZO-u, nisu objasnili. Slučaj Zadranina iz ove priče obećali su "istražiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, Zadranin Josip Vukić nije jedini kojem je došla ovakva obavijest sa smiješnim iznosom dugovanja iz HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo