'Čačiću, skini nam se s grbače!'

Mnogi se pitaju gdje on uopće živi, neki ga šalju na Mars, a neki na Velebit da čuva ovce.

19.9.2012.
15:01
VOYO logo

Poput prijedloga da se u svrhu štednje pojedinci odreknu cigareta, ni ideja prvog potpredsjednika biračima da zatvore prozore i štede (pre)skupi plin, nije naišla na pljesak.

Velika većina naših čitatelja na Facebooku Radimira Čačićaizaziva da se zamijene za primanja kako bi iskušao život na minimalnoj plaći, mirovini ili socijalnoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma nek' malo te svoje 'pametne ideje' provode na svojim astronomskim plaćama... Lako je tuđim k... koprive mlatit. Radim za 2.244 kuna, podstanar sam, od čega da štedim?! Kao što su već mnogi napisali.. Hajde da se malo zamijenimo, pa da vidim bi li onda tako lupetali veliki ministarski umovi", piše jedan čitatelj.

"Da ta gospoda gore malo smanje svoje troškove automobila, telefona, luksuznih ureda, velikih, tj. abnormalno visokih primanja, dnevnica, putnih troškova, naknada za odvojeni život i slično... Nek' se odreknu zapošljavanja podobnih, pa nek zaposle sposobne... Samo to nek naprave i Švicarska će biti jalna... Jedini krivac za ovakvo stanje u državi su nesposobne generacije političara, ovih ili onih, nema razlike", piše drugi čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak...

Mnogi se pitaju gdje on uopće živi, a neki ga šalju na Mars, drugi u Mađarsku, treći na Velebit da čuva ovce, dok ga dobar dio čitatelja kroz komentare poziva da se makne s političke pozornice i da nam se "skine s grbače". No, ima i prijedloga za masovniji egzodus.

"A da se, za vrijeme sezone grijanja, svi preselimo u Afriku?", pada na pamet sljedećem komentatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ima i onih sa stvarnim prijedlozima za dizanje temperature po zimi.

Mjere štednje

"Neka nama ustupe svoje aute s grijanim sjedalima i kartice za benzin", predlaže jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad već građani toliko griju parkove, što ne spava u njima, toliko je tamo toplo da ne bi trebao imati problema, zar ne? Plus bi uštedio koju kunu za stanarinu", dodaje drugi.

"Ložite se na Čačića!", predlaže čitateljima jedna komentatorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća ušteda bi nam bila da njemu šaljemo račune... Kako ga nije sram smatrati nas takvim idiotima?", pita se druga, a treća rezonira:

"Pa svi u jednoj sobi kao prije sto godina. A kad idemo leć' svi s ugrijanom vodom pod noge ili neku ciglu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topljenje snijega

Ravnoteže radi, treba spomenuti da ima i nekoliko komentatora koji prvom potpredsjedniku priznaju da je u pravu, iako smatraju da bi "mogao biti suptilniji", ali i potaknuti toplane da same ugrađuju brojila korisnicima.

"U nekim mjestima se i grije park... Treba samo pogledati kako se na određenim mjestima snijeg nenormalno brzo topi", sumnja jedna komentatorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek ima pravo. Previše smo se opustili. Grijemo zimi parkove, svaki dan jedemo meso, svaki dan kupujemo novi kruh... Veliki je to trošak", navodi druga.

"S obzirom da i tako 'grijemo' ulice - svi van iz kuća... Ove će zime biti toplije na ulici nego u kućama :(", predlaže komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo