razmjerice među vladajućima / Lovrinović kontra Petrova: 'Proračun nije reformski i zato neću dignuti ruku za njega'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostovac Ivan Lovrinović ponovio je sinoć kako danas možda ipak neće dignuti svoju ruku za proračun

15.3.2016.
9:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako je sinoć Božo Petrov izjavio kako će Most danas podržati prijedlog proračuna vladajuće koalicije u Saboru, čini se kako je Ivan Lovrinović i dalje - odmetnut.

Image
PRATITE UŽIVO IZ HRVATSKOG SABORA /

Lovrinović: 'Ovo je vatrogasni proračun, njime se ne smanjuje javni dug niti potiče rast!'

Image
PRATITE UŽIVO IZ HRVATSKOG SABORA /

Lovrinović: 'Ovo je vatrogasni proračun, njime se ne smanjuje javni dug niti potiče rast!'

On, čini se, ostaje pri svojoj prošlotjednoj najavi kako neće podržati prijedlog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ponovio i u sinoćnjem Facebook statusu kojeg je naslovio 'Jadikovke oko proračuna ili ništa ne pitaj, samo digni ruku'.

"Baš tako: kome uzeti kome dati? Jedni se žale, drugi su gnjevni... Naravno nikada svi ne mogu biti zadovoljni. Proračun je temeljni dokument o funkcioniranju svake države jer su upravo tu sve kućice javnog sektora. Proračun je snažan instrument ekonomske politike, rasta i mehanizam redistribucije bogatstva te pokazatelj sustava vrijednosti jednog naroda. I dok se energija troši kako uštedjeti ili prebaciti koji milijun, ja ću sutra govoriti o tome kako namaknuti milijarde kao pomoć u rješavanju problema javnih financija. Zato sam danas rekao da ću biti suzdržan glede proračuna jer ne znam hoće li Sabor, i Vlada imati volje i odlučnosti napraviti značajne zaokrete u poticanju reformi. Proračun koji je prezentiran nije reformski jer se reforme nemaju čime financirati. On nastoji svakome ugoditi pa makar bila i crkavica", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znanost i obrazovanje mogli bi ostati bez 150 mlijuna kuna, DORH bez 16 milijuna, đaci za prijevoz oko 90 milijuna, itd. To je neprihvatljivo. Ne može se majkama nuditi 7.500 kuna za novorođenče ,a onda slati poruku da najveći dio njih neće moći putovati u školu. DORH-u ne samo da se ne smije uzeti već mu treba dati još 16 milijuna kuna. Ne mogu vjerovati da bi netko želio smanjenjem proračuna još više onesposobiti ovu prevažnu insituciju čiji je ravnatelj. g. Cvitan nedavno u saboru dramatično upozorio da nema osnovne uvjete rada", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao bih još puno pisati, ali ću sutra u Saboru iznijeti ključne prijedloge i stavove o proračunu. Što biste mi vi savjetovali da kažem i kako da postupim? Obećao sam biti vaš glas u Saboru", zaključio je. 

Međutim, čini se kako i među Facebook populacijom prevladava mišljenje da im je dosta natezanja unutar vladajuće koalicije, te su brojnim komentarima poručili da žele da se konačno krene nešto konkretno raditi ili da se raspišu novi izbori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo