LOVAC NA NACISTE NAPAO VLADU: / 'U crkvi u Zagrebu 16. siječnja promocija djela koje bi moralo biti zabranjeno. Zaustavite to!'

Image
Foto: Pixsell

Centar Simon Wiesenthal u svojem priopćenju napominje kako Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac sponzorira promociju knjige 16.

9.1.2019.
11:17
Pixsell
VOYO logo

Centar Simon Wiesenthal pozvao je hrvatske vlasti da zabrane djela koja negiraju zločine ustaškog režima počinjene tijekom Drugog svjetskog rata.

Image
ZUROFF O SREBRENICI: /

Srbi su ondje ubijali samo muškarce, to nije genocid!

Image
ZUROFF O SREBRENICI: /

Srbi su ondje ubijali samo muškarce, to nije genocid!

U Njemačkoj bi bili zabranjeni

U priopćenju lovca na naciste i direktora istočnoeuropskog ureda Centra dr. Efraim Zuroff skreće pozornost na događaj koji će se održati 16. siječnja u crkvi u Zagrebu i koji će promovirati knjigu 'Razotkrivena jasenovačka laž' koja niječe masovna ubojstva Srba, Židova, Roma i hrvatskih antifašista koji su se dogodili u zloglasnom koncentracijskom logoru Jasenovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, koje sponzorira taj događaj, stvoreno je kako bi se sakrili stravični zločini ustaša, kojima nema ravnih na Balkanu. Te zločine potvrdili su povijesni dokumenti, svjedočenja svjedoka kao i znanstvena otkrića brojnih uglednih povjesničara. Djela kao što su 'Razotkrivena jasenovačka laž' u Njemačkoj i Austriji bi odmah bila zabranjena, i to opravdano", navodi Zuroff u priopćenju Centra.

Suprotno međunarodnim obvezama

"Kao član IHRA-e, Hrvatska bi trebala učiniti sve potrebne korake da spriječi sve one koji negiraju holokaust i iskrivljenje povijesnih činjenica. Kontinuirana pozitivna pažnja dana je naporima da se prekrojila i iskrivila povijest u Hrvatskoj što je suprotno međunarodnim obvezama koje je preuzela Hrvatska kada se priključila IHRA-i," istaknuo je Mark Weitzman, direktor za politike Centra i bivši direktor Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo