LOGORAŠI MILANOVIĆU: / Ne dajte Srbiji u EU dok ne obešteti hrvatske žrtve

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović
1.10.2015.
17:02
PIXSELL, Davor Javorović
VOYO logo

"Očekujemo da premijer Milanović u ovome trenutku jasno istupi i uvjetuje ulazak Srbije u EU obeštećenjem hrvatskih žrtava i nas logoraša", istaknuo je predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije Ivan Turudić.

Ultimatum zbog izbjeglica, ne i logoraša

"Želimo prozvati i pozvati premijera Milanovića da isto tako ultimativno uvjetuje ulazak Srbiji u EU kao što to čini ovih dana glumeći velikoga Hrvata i domoljuba i ucjenjujući Srbiju na primjeru ulaska migranata u Republiku Hrvatsku, to učini i na temelju svih poznatih i relevantnih činjenica“, rekao je Turudić. Dodao je kako je međunarodnim presudama potvrđeno "da je agresor kriv za sva zla koja su se dogodila na teritoriju RH, a agresor je Srbija i JNA".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ PORUČIO SRBIJI: /

"Možemo zaustaviti vaš ulazak u EU, ja to ne želim"

Image
MILANOVIĆ PORUČIO SRBIJI: /

"Možemo zaustaviti vaš ulazak u EU, ja to ne želim"

Usto je rekao kako su hrvatski logoraši 14. srpnja ove godine podnijeli stotinjak zahtjeva Državnom odvjetništvu u Splitu za odštetu hrvatskim žrtvama, ali do sada nisu dobili nikakav odgovor. Pozvao je sve institucije i nevladine organizacije u Hrvatskoj da zaštite žrtve i stradalnike Domovinskog rata koji su, po Turudiću, stavljeni u drugi plan.

Prekinuto suđenje u Splitu

Turudić je to izjavio u ime Koordinacije veteranskih, braniteljskih i stradalničkih udruga Splita i Splitsko-dalmatinske županije na konferenciji za novinare održanoj ispred splitskog Općinskog suda nakon što je u četvrtak na tome sudu prekinuto suđenje Emiliju Bunguru. Od Bungura i još dvojice bivših vojnih policajaca - Tomislava Duića i Miljenka Bajića - traži se da podmire više od milijun kuna što je Ministarstvo obrane isplatilo kao odštetu obitelji Gojka Bulovića, koji je 1992. godine umro kao zatočenik u Vojno-istražnom centru Lora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo