ŠIRI SE LJUBIČASTO ZLO: / Mladi u Hrvatskoj imaju novi, vrlo opasan način zabave

Image
Foto: Screanshoot/YouTube
19.3.2016.
21:08
Screanshoot/YouTube
VOYO logo

ANSM apelira na ljekarnike da prijave sve sumnjive zahtjeve, ali i slučajeve ovisnosti ili zlouporabe koji bi mogli dovesti do hospitalizacije. Fiziološki učinci PURPLE DRANK-a na korisnika su osjećaj blage euforije, popraćeni s poremećajem motorike, letargijom, pospanošću, gubitkom osjeta drugih dijelova tijela.

"Super slatka" kombinacija tonika (gaziranog napitka), sirupa za kašalj i gumenih bombona daje primamljivi slatki okus i dugotrajan osjećaj ugode u ustima, što je posebno privlačno osobama koje prvi put koriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Purple Drank često se koristi u kombinaciji s alkoholom i / ili drugim lijekovima.

Hrvatsko farmaceutsko društvo: Kemijanje s lijekovima je opasno

Iz Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) poručuju: "Kodein je prisutan u nekim bezreceptnim lijekovima kombiniranog sastava za liječenje boli, dekstrometorfan je prisutan u nekim bezreceptnim lijekovima za primjenu kod kašlja, te simptoma gripe ili prehlade. Paracetamol, jedan od najsigurnijih lijekova, nažalost se sve više zlorabi među mladima koji se na društvenim mrežama u video snimkama natječu tko će podnijeti više predozirane količine paracetamola ("Paracetamol challenge").

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog razloga nije naodmet ponoviti- LIJEK NIJE ROBA, stoga apeliramo na Ministarstvo zdravlja, javnost i zdravstvene stručnjake da se u interesu zdravlja građana Hrvatske odlučno suprotstave liberalizaciji prodaje bezreceptnih lijekova i dostavljanju lijekova na kućnu adresu, zbog evidentnog rastućeg javnozdravstvenog rizika u zlorabi spomenutih lijekova kao rekreativne droge, a roditelje i odgajatelje pozivamo da informiraju djecu i mlade o rizicima i opasnostima ovakvog "kemijanja" s lijekovima."

Image
OPASNIJI I OD HEROINA: /

Potpuno legalan, a znanstvenici upozoravaju, štetniji od najgorih droga!

Image
OPASNIJI I OD HEROINA: /

Potpuno legalan, a znanstvenici upozoravaju, štetniji od najgorih droga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo