'LISTA HDZ-A NIJE IZMIŠLJENA IZ PRSTA': / Plenković komentirao i tipa koji je urlao da je 'HDZ pokrao Hrvatsku', a sada je njegov kandidat

Image
Foto: N1

Rekao je kako se nadaju pobijedi te očekuju veliku potporu

8.4.2019.
10:36
N1
VOYO logo

Hrvatska demokratska zajednica je u ponedjeljak predala svoju listu za izbore za Europski parlament koji se održavaju 26. svibnja. Premijer Andrej Plenković kazao je kako su odabrali kvalitetnu i snažnu listu koja predstavlja jamstvo biračima da će svi koji s nje budu izabrani znati artikulirati i štiti hrvatske interese, javlja N1.

"Nadamo se pobjedi, očekujemo veliku potporu članova, simpatizera i birača. Naši kandidati izvrstan su spoj iskustva, znanja, mladosti. Lista je sveobuhvatna, ona nije nikakva lista koja je izmišljena iz prsta predsjednika stranke, svi kandidati su kandidati ili županijskih organizacija ili zajednica i jednoglasno je usvojena", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILA HDZ-OVA LISTA ZA EU PARLAMENT: /

Šeksov posinak očekivano prvi, no značajnije je čijeg imena nema

Image
PROCURILA HDZ-OVA LISTA ZA EU PARLAMENT: /

Šeksov posinak očekivano prvi, no značajnije je čijeg imena nema

Bez 'kapitalaca'

S obzirom da su na listi većinom manje istaknuti članovi stranke, ali oni koji su apsolutno lojalni premijeru Plenkoviću, premijer je upitan i za negodovanje članova HDZ-a. No, kazao je kako tog nezadovoljstva nema, odnosno da njemu nitko ništa nije rekao.

Na pitanje o prigovorima kako na listi nema "kapitalaca", Plneković je kazao kako bi tu forumulaciju radije stvavio u lovstvo. "Ako imate aktualne eurozastupnike, saborske zastupnike, župane, ljude koji su angažirani na europskim politikama, ako na čelu imate potpredsjednika mladeži EPP-a, čovjeka koji je uz mene proteklih šest godina, koji razumiju što radi Vlada, što radimo u EPP-u, onda mislim da su tu svi kapitalci koji su trebali biti tu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stojimo iza Ribića'

Premijer je prokomentirao i činjenicu da se na listi našao Stjepan Ribić koji ne 2014. bio na listi HDSSB-a te je oštro kritizirao HDZ. U jednom je govoru tako rekao da je "HDZ pokrao Hrvatsku".

No, premijeru to nije sporno. "On je član HDZ-a, mislim da je sjajno pojasnio svoje izjave u subotu. Mi iza njega stojimo, Osječko-baranjska županija iza njega stoji, dokazao se kao čovjek koji je vodio Agenciju za regionalni razvoj i apsorpciju europskih sredstava. Njegov doprinos ovoj stranci i listi bit će izrazito uspješan", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj HDZ-ove liste je Karlo Ressler, a na njoj su:Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Marojević, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo