Liniću trebalo samo 10 minuta da objasni svoj odnos s premijerom

5.6.2014.
16:36
VOYO logo

"Do ponedjeljka Odboru ću podastrijeti pisane dokumente", rekao je kratko Linić nakon završetka sjednice. Predsjednik Odbora HDZ-ov Miroslav Tuđman rekao je da je Linić ukratko ponovio ocjenu odnosa sa premijerom i da će sve obrazložiti detaljno u pisanoj formi.

"Onda smo se dogovorili da u utorak održimo sjednicu na kojoj ćemo, na temelju toga, odrediti smjernice, odnosno težišta Odbora o nadzoru", rekao je Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time-out do ponedjeljka

"Kolega Slavko Linić je zamolio time-out do ponedjeljka kad će Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu politiku predočiti predstavku detaljno i u pisanom obliku. Molio je za time-out, mi smo se uredno dogovorili da ćemo to sačekati, u ponedjeljak razmotriti predstavku i, kako smo već najavili, ići u nadzor", dodao je potpredsjednik Odbora SDP-ov Igor Dragovan.

Na pitanje je li HDZ-ov Gordan Jandroković odao službenu tajnu kada je rekao koliko je ljudi zaposleno u SOA-i za vrijeme mandata ove Vlade, Dragovan je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dobro sjećam, on je svjesno odao tu tajnu na način da je rekao da on svjestan da je taj podatak tajan i da ga on iznosi. Sankcije postoje po zakonu. Ne znam točno, ali treba pitati Državno odvjetništvo", istaknuo je Dragovan.

HDZ-ov Miroslav Tuđman naglasio je da se pitanje otkrivanja službene tajne koristi kako kome paše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate dva-tri dana prije toga izvješće SOA-e čiji su rezultati objavljeni nego što su se premijer ili predsjednik države o tome izjasnili. Mislim da je to pitanje i odnos koji treba razmotriti u cjelini", rekao je Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo