Linić javno priznao ono što svi znamo: Zagreb je za mene neuspjeh!

I dok je ministar financija komentirajući rezultate lokalnih izbora bio iskren i rekao da je za njega Zagreb neuspjeh, predsjednik HDZ Tomislav Karamarko je i više nego zadovoljan postignutim.

20.5.2013.
8:41
VOYO logo

'Za mene Zagreb je neuspjeh, budimo iskreni', rekao je Linić

"Mislim da je, iako su ovo lokalni izbori, poruka svakoj vladi – ne treba čekati, ne treba odgađati reforme, jednostavno svaka vlada treba svoje aktivnosti odgovorno izvršavati, treba provoditi reforme. Građani to znaju prepoznati, građani to znaju cijeniti. Prema tome, iz rezultata koje je SDP ostvario prema prvim rezultatima vidljivo je da reformski potezi Vlade nisu koštali naše gradonačelnike, načelnike, župane, naše liste. Pored svojeg ugleda koji ljudi imaju među građanima i biračima, očito je i Vlada dobila pozitivne ocjene za odlučnost u provođenju reformi."

Ako su građani prepoznali politiku SDP-a u Hrvatskoj, zašto to nije slučaj sa Zagrebom, objasnio jeSlavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je Zagreb neuspjeh i, budimo iskreni, to je poruka. Jednostavno, kohabitacije su vrlo, vrlo teške političke situacije i očito četiri godine nesloge između gradonačelnika i većine u Skupštini, koju je činio SDP, dale su određene negativne rezultate koje su građani i na neki način negativno ocijenili. Prema tome, za mene i nije iznenađenje jer je osnovni problem bio neuspješna kohabitacija", rekao je Linić.

http://file.net.hr/danas/i/izbori_2011/izbori2013-karta600x620-10.swf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska opet poplavila, poručuje Karamarko

''Bez obzira na razne artikulacije, mudre analize i sve ono što se danas događalo u Hrvatskoj, moram objaviti, reći da je Hrvatska opet poplavila – u najboljem smislu te riječi, naravno. Mi već sada vidimo da će naš rezultat od prije četiri godine, kad smo imali 50,58 posto glasova, biti jako premašen. Očekujem da to bude kvalitetan pomak kao što sam stalno govorio. Možemo slobodno govoriti o našoj pobjedi", zaključio jeTomislav Karamarko.

Predsjednik HDZ-a je naglasio da su posebno zadovoljni rezultatima u Splitu, Varaždinu i Vukovaru, ali i Slavonskom Brodu, Trogiru, Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo