Linic se jos nije ocitovao o aferi, ali Komadina ga brani

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je novu aferu ministra Slavka Linica, vezanu uz otpis dugova tvrtki Spacva u predstecajnoj nagodbi, ali tako da je stao na stranu ministra financija.

5.5.2014.
11:47
VOYO logo

"Ocekujem od svakog pojedinca u stranci i Vladi da se ponasa odgovorno, bilo u svom poslu, bilo u informacijama koje se pustaju u javnost. Ne bih znao tko je Jutarnjem dao informacije, ali vidim da je to praksa koja se ponavlja, to je znakovito. Ako postoji prljavi ves, onda prvo moraju reagirati drzavna tijela i institucije, a ako je u pitanju politicki prljavi ves, onda se on mora prvo oprati kuci, u stranci, a ne po medijima", rekao je Komadina za Novi list.

Na pitanje zasto mediji ne bi objavljivali informacije ako je istina da je Vlada vec pokrenula internu istragu o ovom slucaju, Komadina je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam sto to znaci interna istraga, prvi put cujem za to. Postoje tijela koja to moraju istraziti", rekao je i ustvrdio da je Linic radio po zakonu.

U srijedu Predsjednistvo SDP-a

"Ako postoji Zakon o predstecajnim nagodbama, ako ga je Sabor donio i usvojio, onda ga se valjda mora i postivati. Da li je taj zakon pravno genijalan, ja ne znam, ali jos vrijedi, a osim toga iz spomenutog tekstova vidimo i da je ministar Linic odluke donosio temeljem odluka strucnog vijeca u svom Ministarstvu financija. Dakle, dok zakon postoji, moramo igrati po zakonu. Nisam za politicko odlucivanje, nego zakonsko i strucno", rekao je Komadina. Nije zelio komentirati mogucu smjenu Linica ili pak mogucnost da Linic ponudi ostavku, vec je naveo da ce vise informacija imati u srijedu nakon sjednice Predsjednistva SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Slavko Linic dosad se nije ocitovao o slucaju, a upitno je i hoce li danas uopce to uciniti zbog smrtnog slucaja u obitelji. http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Komadina-Linic-je-radio-po-Zakonu-o-predstecajnoj-nagodbi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo