Bivši ministar financija / Linić: 'MOL i Rosnjeft su već dogovorili prodaju Ine! To je za Hrvatsku najbolje rješenje'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

'Smatram da hrvatska strana nije u stanju pregovarati s MOL-om jer će oni ucjenjivati kada vide hrvatski interes. A Hrvatska i nema novaca za ulaganja'

2.11.2017.
9:55
Boris Scitar/Vecernji list
VOYO logo

Bivši ministar financija Slavko Linić u emisiji N1 televizije 'Novi dan' komentirao je najavu ruskog Rosnjefta da je zainteresiran kupiti dionice INA-e koje je MOL spreman prodati.

"U isto vrijeme čujemo i Rosfnjet i MOL, to znači da su oni već do sada bili u kontaktu i da su među njima već dosta dobro odmakli pregovori i suglasnot da se MOL riješi dionica INA-e i prepusti ih Rosnjeftu. Ja u biti ove sadašnje najave kompanija vidim kao dobar dio pozitivnih pregovora između njih", kazao je Linić i napomenuo kako je preuzimanje INA-e od Rosnjefta za hrvatsku stranu najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i prošlogodišnju najavu premijera Plenkovića da će Hrvatska otkupiti INA-u od MOL-a.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> RTL ekskluzivno doznaje kako se stvara plan da Rusi preuzmu INA-u: Rosnjeft bi postao vlasnik 51 posto dionica, a hrvatska Vlada zadržala kontrolni paket od 25 posto dionica

"Ta najava je bila samo jasna poruka da su nezadovoljni MOL-om kao partnerom. Same silne arbitraže, da se nalaze na svjetskim sudovima, a ne za stolom, pokazuju da je vrijeme da se raziđu. Smatram da hrvatska strana nije u stanju pregovarati s MOL-om jer će oni ucjenjivati kada vide hrvatski interes. A Hrvatska i nema dovoljno novaca za ulaganja", kazao je pa napomenuo kako ćemo dobiti veću količinu plina, možda i nafte, dobit ćemo derivate proizvedene u Hrvatskoj što znači i bolje cijene, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo