BIVŠI MINISTAR FINANCIJA / Linić demantirao Grmoju: 'Do mog odlaska 2014. Agrokor nije bio porezni dužnik'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Grmoja je osoba koja vidi samo svoj način promocije u širenju neistina'

28.4.2017.
13:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Slavko Linić, bivši ministar financija koji je tu dužnost obnašao od 2011. do 2014. godine, demantirao je izjave Mostovca Nikole Grmoje koji je rekao kako od 2007. godine porezna nije bila u nadzoru Agrokora i da nijedan ministar od tada do danas nije poslao poreznu u tvrtku vrijednu milijarde.

"To je netočna izjava, to je vjerojatno pravdanje svog nerazumnog ponašanja. Dok sam bio ministar financija tada sam se posebno bavio velikim trgovačkim društvima,  i tome razlog da smo formirali i osposobili tzv. porezni odjel za velike porezne obveznike gdje je kontroliran i Agrokor i mogu reći do mog odlaska 2014. Agrokor nije bio niti porezni dužnik, nije imao ni kunu poreznog duga, a isto tako niti mu je bilo tko u vladi ili poreznoj mogao odobriti bilo kakvu prolongaciju ili produljenje rokova plaćanja poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme,  kao osoba koja je predložila zakon o financijskom poslovanju i predstečajnim nagodbama, posebno sam kontrolirao rokove plaćanja, posljednja kontrola koja je bila u velikim trgovačkim kućama pa i u samom Agrokoru, bila je od siječnja do ožujka 2014. gdje smo utvrdili manje nepravilnosti u rokovima plaćanja i dali rokove za uklanjanje tih nepravilnosti, i utvrdili da dobar dio rokova plaćanja je sankcioniran na taj način da su u dogovoru sa svojim dobavljačima išli u financijske aranžmane što nije bilo nezakonito. To samo pokazuje da dio nas koji smo odgovorni ljudi u vlasti znali smo svoj posao i radili ga. Grmoja je osoba koja vidi samo svoj način promocije u širenju neistina", zaključio je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo