LINĐO NASTUPIO U PREPUNOM KAZALIŠTU Na tradicionalnom humanitarnom koncertu skupljeno deset tisuća kuna (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Iva Dedo/Portal Oko
U Kazalištu Marina Držića održan je već tradicionalan nastup FA Linđo na blagdan sv. Lucije, zaštitnice očiju i vida. Zarada od prodaje karata, ukupno 10.000 kuna, namjenjena je u humanitarne svrhe i to upravo za potrebe županijske Udruge slijepih.

Sam nastup ansambla bio je i povod da se publici predstavi novi umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, dugodišnji Ladov plesač i vokalist. Linđo je na pozornicu dum Marinova teatra iznio svo bogatstvo narodnih nošnji i plesova hrvatskih krajeva, a čast otvoriti večer folklora zapalo je polaznike najmlađe skupine Linđovo blago.

Igrali su se plesovi Vrlike, Međimurja, Dubrovačkog primorja, Slavonije, Brodske Posavine i Bunjevačko kolo za čijeg su se izvođenja aktualnim Linđovcima na pozornici pridružili veterani, a premijerno je otpjevan i podravski napjev "Cvjetje moje ja bi tebe brala". Ovim povodom prisutnima se na pruženoj potpori zahvalila Roza Matić, predsjednica županijske Udruge slijepih, darovavši usput ravnateljici Anuški Matušić kip svetice zaštitnice uz riječi kako ih FA Linđo nikad nije iznevjerio te je sigurna u nastavak ove plodonosne, sad već tradicionalne suradnje.

Izvor: PortalOko