Peugeot 208 GTi 30th / Limitirana serija: Najžešći GTi iz Peugeot Sporta

Image
Foto: PR fotografije

Trideset godina nakon predstavljanja modela 205 GTi, Peugeot oživljava legendu žešćom inačicom modela 208 Gti kojeg će predstaviti gdje drugo nego na Festivalu brzine u Goodwoodu koncem srpnja.

8.7.2014.
12:11
PR fotografije
VOYO logo

S pomoću novog 1,6-litrenog benzinskog motora THP, koji razvija 208 KS i 300 Nm okretnog momenta te ispunjava normu Euro 6, 208 GTi 30th izvor je snažnijih vozačkih užitaka. Spojen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a Torsenov diferencijal i posebno ugođen ovjes i upravljački sustav jamče iznimno prianjanje i učinkovitost.

Njegov sportski, odlučan karakter vidljiv je i u stavu i izgledu, osobito u karoseriji lakiranoj u dvije, oštrom crtom razdvojene boje. Unutrašnjost je u savršenom skladu s vanjskim izgledom i dinamičnim karakterom i izražava žešći sportski karakter modela 208 GTi 30th. Detalji koji su na 208-ici crveno-crni sada su lakirani crnom bojom. Crne ručice vrata s crvenom crtom u skladu su sa sigurnosnim pojasevima. Visokokvalitetni tepisi crvene su boje, a prednja školjkasta sjedala posebno je razvio odjel Peugeot Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Presvučena su ekskluzivnom kombinacijom materijala, uglavnom Alcantarom, u kombinaciji s crnim TEP-om s crvenim šavovima i mrežastim uzorkom od crnih točaka s crvenim detaljima.

Pločica sa serijskim brojem i natpisom 208 GTi 30th iznad stropnog svjetla završni je detalj slavljeničkog modela limitirane serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široj javnosti će biti predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, a prodaja će početi u studenom 2014.

Nepunu godinu dana od početka prodaje, 13. ožujka, s proizvodne je linije sišao 10 000. primjerak Peugeota 208 GTi, što je potvrda uspješnog oživljavanja legende GTi-ja i Peugeot strategije razvoja vrhunskih sportskih modela segmenta B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo