Podignute optužnice / Levijatan objavio video mučenja mačića u Slavoniji: 'Jedna od najgroznijih snimki dosad'

Image
Foto: Screenshot

Slučaj mučenja i ubijanja životinje komentirala je i policija

2.5.2019.
11:40
Screenshot
VOYO logo

Društvenim mrežama posljednjih se dana proširila mučna snimka ubijanja životinje, a objavio ju je srprki pokret Levijatan, poznat po borbi za prava životinja.

Aktivisti su zgroženi načinom na koji dvoje mladića maltretiraju mačića te ga na kraju ubijaju u mjestu Lovčići između Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Levijatana su rekli da je im bitno da svi iz okoline dvojice mladića vide snimku, ponajprije obitelji i prijatelji.

"Da se ne zaboravi. Zasigurno jedna od najgroznijih snimki do sada. A.K iz Lovčića. Želimo brzu i efikasnu pravdu”, napisali su iz Levijatana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je komentirala i brodsko-posavska policija. Navode da je slučaj iz srpnja prošle godine, a da je protiv mladića iz videa podignuta optužnica.

“U vezi snimke koja se širi društvenim mrežama na kojoj se vide muške osobe i okrutno mučenje i ubijanje male mačke, obavještavamo vas da se radi o događaju od 16. srpnja 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje prošle godine, te su protiv dvije osobe u dobi od 21 i 23 godine podnijeli kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja (čl. 205 Kaznenog zakona) Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, temeljem čega su protiv 21-godišnjaka i 23-godišnjaka podignute optužnice”, priopćili su iz policije.

Ako želite, video možete pogledati ovdje. Upozoravamo da je sadržaj uznemirujući!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo