LEKCIJA NA TWITTERU / Jadranka Kosor opet 'pisala' Kolindi Grabar Kitarović

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je očitala lekciju aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

3.4.2015.
10:45
VOYO logo

"Povlačenje veleposlanika iz Bgd bio je dobrodošao, a ne ishitren potez", stoji u tvitu koji je Jadranka Kosor objavila u petak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj se potez hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova odlučilo nakon što je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u srijedu pred Palačom pravde u Beogradu spalio zastavu Hrvatske.

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", izjavio je osuđeni zločinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica za prosvjednu notu

"Smatram da je povlačenje veleposlanika na konzultacije u Zagreb bilo ishitreno. Trebalo je uložiti prosvjednu notu i jasno osuditi postupke ministra Vulina i Šešelja. Primila sam poruku predsjednika Nikolića o privrženosti jačanju dobrosusjedskih odnosa na koju sam odgovorila u istom duhu, a zapazila sam i izjavu premijera Vučića u tom pogledu. Moramo sve učiniti kako bismo u međudržavnim odnosima nadišli incidentne situacije. Osobno sam često prozivana u Srbiji i o meni se mogu čuti svakojake izjave i navodi, ali mi nije palo na pamet to preslikavati na međudržavne odnose između Hrvatske i Srbije.

Ne mogu se oteti dojmu kako je ovo povlačenje veleposlanika jednim dijelom uvjetovano i činjenicom da smo u predizbornoj godini. Politika se ne bi smjela oblikovati na taj način, na dnevnopolitičkoj razini, nego sustavno i dugoročno', komentirala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da Grabar Kitarović u studenome prošle godine, kada se Vojislav Šešelj vratio iz Haaga u Srbiju i sama tražila da Hrvatska povuče svog veleposlanika na konzultacije u Zagreb.

"Zašto već više od godinu dana Srbija nema svog veleposlanika u Hrvatskoj? U državi članici EU", zapitala se Kosor na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo