LEGALIZIRAN NEPOTIZAM: / U ZET-u prednost pri zapošljavanju imaju članovi obitelji radnika

Image
Foto: PIXSELL, Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL
28.7.2015.
9:43
PIXSELL, Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat vozača i prometnih radnika u ZET-u na svojim se službenim stranicama pohvalio legalizacijom "nepotizma". Naime, u Glasniku od 24. srpnja Sindikat navodi kako je na sastanku s Upravom podružnice postignut dogovor po kojem pri zapošljavanju prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika.

Već zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa

"Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo briga o gore navedenom dogovoru. Nastavljamo sa pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli sukladno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcioniranje podružnice u cijelosti", stoji u Vozačkom glasniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalno vodstvo izvijestilo je svoje članove, između ostalog, i kako je za zaposlenike osiguralo bolju zaštitu vozača u slučaju kada putnik ne želi platiti kartu, a nasilno bi ostvario prijevoz te kvalitetniju odjeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo