Lažno se predstavili kao policajci, a zatim opljačkali 78-godišnju staricu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Varaždinskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju, a zatim pljačkaju građane

1.8.2018.
15:14
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih dijela prijevare, a ovih dana još jedna se dogodila na području Varaždinske županije. 

Policija je od 78-godišnje žene iz Nove Vesi Petrijanečke zaprimila kaznenu prijavu zbog prijevare, koju su na njezinu štetu počinili nepoznati počinitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utorak, 31. srpnja, 78-godišnjakinji su oko 11.45 sati na adresu prebivališta došla dva nepoznata počinitelja, koji su se predstavili kao policijski službenici i rekli da moraju utvrditi i provjeriti serijske brojeve novčanica koje ima kod kuće, nakon čega im je ista predala novac. Visina materijalne štete se procjenjuje na desetak tisuća kuna", priopćili su iz Policijske uprave Varaždinske. 

Kako bi ih zaštitili od sprječavanja prijevara, policija je poslala upozorenje svim građanima: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze.

Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).

Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete', stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posumnjate li u nekoga, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192", stoji u priopćenju varaždinske policije.

U Varaždinskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao policijski službenici, djelatnici centara socijalne skrbi, općina, djelatnici za obnovu kuća, za usluge masaže, pomoć u kući i slične djelatnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo