Bila i na usavršavanju / Lažna diploma u Istri: 'Učiteljica' radila više od 20 godina, natjecala se i za ravnateljicu

Image
Foto: Igor Soban/Kristina Stedul-Fabac/Pixsell

S tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja

6.6.2019.
11:16
Igor Soban/Kristina Stedul-Fabac/Pixsell
VOYO logo

U osnovnoj školi "Mate Balota" u Bujama prije otprilike mjesec dana otkrivena je lažna diploma. Prva je to lažna diploma otkrivena u Istri, javlja Glas Istre.  

Pronalazak lažne diplome potvrdio je ravnatelj Dražen Hinek koji je, po nalogu Ministarstva obrazovanja i znanosti, nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažnu diplomu imala je učiteljica koja je predavala djeci u razrednoj nastavi. S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, kako se neslužbeno doznaje, zaposlena više od 20 godina.

"Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu", kazao je ravnatelj Hinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Žena s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ "Mate Balota" Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu ravnatelja i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta koji nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na natječaj za radno mjesto ravnateljice, no školski Odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo