Lalovac otkrio zašto je Vlada morala brzo reagirati nakon jačanja franka

20.1.2015.
10:51
VOYO logo

Ministar Boris Lalovac je bankama poručio da slobodno krenu sa svojim ustavnim pitanjima prema Ustavnom sudu.

"Za nas je Ustav zaštititi građane. Vidjeli ste koliko je građana koji imaju 'švicarce' razmišljalo o samoubojstvu. Ne daj Bože da se to dogodilo, pitali biste nas zašto nismo prije reagirali", rekao je Lalovac a prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvatljiva mjera

"To je prihvatljivo ako vidimo da ima dijaloga, da smo mi aktivni sudionici i da održavamo konstruktivne sastanke. Ukoliko se u tri mjeseca ne dogodi ništa, to znači da nema političke volje", rekla je Katarina Lucić naglasivši kako je najvažnija dugoročna mjera.

Reagirao je i ministar pravosuđa Orsat Miljenić, koji smatra nema ništa sporno u prijedlogu da se kreditnim dužnicima u švicarskim francima zamrzne tečaj na 6,39 kuna na godinu dana te da Vlada radi ono što misli da je ispravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo Vlada je rekla da će zamrznuti tečaj švicarskog franka na 6,39 kuna.

Vlada je nakon telefonske sjednice u hitnu saborsku proceduru u utorak uputila dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima se za otplatu rata kredita u švicarskim francima (CHF) te u kunama s valutnom klauzulom u švicarskom franku tečaj 'švicarca' prema kuni utvrđuje na razini 6,39 kuna na godinu dana, a razliku u odnosu na tečaj koji se slobodno formira na tržištu snosit će kreditne institucije odnosno banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo