'Porezi nece izvuci Hrvatsku iz krize'

Saborski Odbor za financije vecinom glasova, devet 'za' i jedan 'protiv' prihvatio je prijedlog Vlade da se Borisa Lalovca predlozi Saboru na mjesto ministra financija.

13.5.2014.
14:42
VOYO logo

Premijer Zoran Milanovic uvodno je obrazlozio prijedlog da se Lalovca imenuje na mjesto ministra.

"Gospodin Boris Lalovac je poznat javnosti zbog svoje kompetencije, iskustva i mladosti. Sve to skupa daje dovoljna jamstva da ce gospodin Lalovac biti dorastao za sve ono sto ga ceka", rekao je predsjednik Vlade, pise RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono sto ostaje pred gospodinom Lalovcem je sredivanje sustava i uvodenje reda u Poreznu upravu i ostatak sustava. Bez politiziranja, tu je bilo propusta. Za to gospodin Lalovac ima srce, a i pluca. Trebat ce mu pluca", dodao je Milanovic, koji je nakon svog govora pred Odborom odmah otisao. Nije htio komentirati aktualna zbivanja.

Porezna politika nece izvuci Hrvatsku iz krize

Boris Lalovac pred clanovima Odbora kazao je da se porezni sustav u Hrvatskoj treba polagano mijenjati, ali da se to nece dogadati preko noci vec da to zahtjeva pripreme gospodarstva i ekonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad govorimo o novim porezima, novih poreza za gospodarstvo nece biti. Dva stupa su oporezivanje potrosnje (PDV) i kroz oporezivanje rada i dohotka, a treci stup koji se tice oporezivanja imovine u Hrvatskoj je na niskim granama. Porezni sustav treba polagano mijenjati. To ne treba ici preko noci. Porezna politika nece izvuci Hrvatsku iz krize, nismo ni dosli u recesiju zbog porezne politike, nego zbog strukturnih problema", pojasnio je.

Vecinom glasova, 9 za i jedan protiv, saborski Odbor za financije prihvatio je prijedlog imenovanja Borisa Lalovca na duznost ministra financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo