NEKOME STAO NA ŽULJ / Lalovac dobio policijsku zaštitu nakon najava o istragama milijunskih poreznih prijevara

Ministar financija je očito nekome snažno stao na žulj. Nakon najava o istragama milijunskih poreznih prijevara, Borisu Lalovcu je dodjeljena zaštita

10.7.2015.
18:29
VOYO logo

Policija će njega i njegovu obitelj čuvati 24 sata na dan. Lalovac se nada da će zaštita brzo postati nepotrebna.

"Da, ovih dana sam dobio policijsku zaštitu. To je bila procjena policije. Znate da ja obavljam zahtjevan posao i zamjeram se brojnim ljudima", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome se ovaj put konkretno zamjerio nije poznato. No zaštita dolazi nakon što je za prijetnje prijavio predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Božu Prku. Također njegov specijalni Ured za porezne prijevare, nakon braće Mamić, vrši provjere moćnih gospodarstvenika u kojima se opet spominju brojke od preko 20 milijuna kuna.

"Ja želim istaći da je ovaj zadnji slučaj koji je radio samostalni sektor za porezne utaje prvi takav slučaj koji su oni radili i očito da nastavljaju sa svojim radom i dobro je da i ostale institucije unutar sustava pokazuju da mogu odraditi svoj dio posla", izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Lalovac nije najavio uhićenja, već istrage i procesuiranja njegovog Ureda, HDZ to smatra kršenjem demokratske procedure.

"Ovdje ministar financija u ime Vlade najavljuje hapšenja, pa ako to nije alarm u Hrvatskoj, onda ne znam što je", rekao je Gordan Jandroković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najrepresivniji aparat u Hrvatskoj u ovom trenutku je Porezna uprava. Svima visi nad glavom. A čovjek koji vodi tu upravu bi hapsio. Najprije to kaže premijer, pa ministar policije, pa sad ministar financija. Ništa nisu napravili zato trebaju hapšenja", izjavio je Tomislav Karamarko.  

Lalovac pak poručuje da nema nedodirljivih te da se češlja imovina bankara čije su transkacije potencijalno sumnjive. Stručnjaci za sigurnost kažu da je normalno da se ministri stavljaju pod zaštitu kada se krenu moćnim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mora biti pod stalnom opservacijom kako sigurnosnih službi tako i djelatnika  MUP-a. Ali to je samo jedna od mjera zaštite, ta tjelesna zaštita koja je svima nama vidljiva. On će imati osiguranje 24 sata na mjestu prebivališta", rekao je stručnjak za sigurnost i zaštitu Bono Marjanović

Tko su ljudi čiju imovinu češlja Lalovčev USKOK, znat će se ako odvjetništvo protiv njih doista odluči pokrenuti konkretnu istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo