neće sami na izbore / Laburisti na korak do ulaska u Kukuriku koaliciju!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na pitanje kakve šanse Laburisti imaju ako bi samostalno izašli na izbore, Nansi Tireli priznaje da su minimalne

13.5.2015.
13:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Laburista Nansi Tireli potvrdila je da je većina članova stranke na terenu za koaliciju sa SDP-om, prenosi Tportal. Šefica Laburista tvrdi kako je takvo okupljanje ljevice jedini način da se spriječi dolazak desnice na vlast.

"Od prvog dana sam govorila da će odluka hoćemo li ići u koaliciju i s kim, biti odluka članova. Zasad smo preko 80 posto terena prošli, dogovarali i razgovarali i činjenica je da je velik broj članova za koaliciju i ako govorimo o koaliciji, onda su isključivo za koaliciju sa SDP-om. Odluka nije konačna jer odluku o koaliciji donosi naše najviše tijelo, Nacionalno vijeće koje bi sjednicu trebalo imati do kraja lipnja i onda bi ta odluka bila konačna", rekla je za Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva točka pregovora bit će zaštita radničkih prava i onih koji žive od svog rada Nansi Tireli

Dodala je kako njena stranka neće odustati od svojih principa i vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva točka pregovora bit će zaštita radničkih prava i onih koji žive od svog rada. Mislim da i jednoj Socijaldemokratskoj partiji, kao partneru koji bi se trebao boriti za ista prava, možemo to iskomunicirati na dobar način i mislim da bi ta koalicija bila dobra i zato što bismo trebali dati poruku jedinstva ljevice. Moramo napraviti sve da se ljevica do parlamentarnih izbora uistinu ujedini jer ako to ne napravimo, dovodimo desnicu na vlast, a mislim da nam to u ovom trenutku nije potrebno i da bismo dolaskom desnice nazadovali", kazala je.

Upitana što je s drugim strankama Kukuriku koalicije, odgovorila je: "SDP nam je najbliži. HNS nam sada nije toliko blizak u djelovanju, ali HNS je dio koalicije i to trebamo poštivati, ali pregovarat ćemo sa SDP-om jer još i budući članovi koalicije nisu poznati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakve šanse Laburisti imaju ako bi samostalno izašli na izbore, Tireli priznaje da su minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo