'NIJE BILO KALKULACIJE' / Kutinska zviždačica komentirala uhićenje gradonačelnika pa opisala: 'Dobro sam zapamtila dan kad sam smijenjena'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Cvrtila je kazala da joj uhićenje kutinskog gradonačelnika i suosumnjičenika predstavlja 'mali pomak na bolje'

16.12.2021.
19:07
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora protiv kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i trojice suosumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela podmićivanja zastupnika i trgovanja utjecajem.

Bivša direktorica Eko Moslavine, zviždačica Adrijana Cvrtila za Dnevnik Nove TV komentirala je kako je proživjela dan uhićenja te je li razgovarala s istražiteljima. "Bilo je burno iskustvo. Jučer sam zamijetila da su mediji dobili informacije iz USKOK-a da sam bila kod njih na razgovoru, informacija nije netočna", kazala je Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJAVLJENA ŽALBA NA ODLUKU /

Prihvaćen prijedlog USKOK-a: Kutinskoj četvorci određen istražni zatvor

Image
NAJAVLJENA ŽALBA NA ODLUKU /

Prihvaćen prijedlog USKOK-a: Kutinskoj četvorci određen istražni zatvor

'Potrebno je još mnogo za bolje sutra'

Opisala je potom kako je bilo živjeti nakon što je prokazala gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća. Kazala je da joj uhićenje kutinskog gradonačelnika i suosumnjičenika predstavlja "mali pomak na bolje".

"Vidimo po komentarima građana da ljudi kažu da je to normalno, ali svatko bi trebao, tko je u takvoj situaciji, se odvažiti. Kada bismo stvorili veću kritičnu masu bilo bi nam bolje u društvu. Potrebno je još mnogo za bolje sutra", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvrila je rekla da je dobro zapamtila datum kad je smijenjena jer je bio Dan borbe protiv korupcije. Dodala je da četiri dana dolazi na posao, ali je neraspoređena. "Nisu ispoštovali moj ugovor o radu. Dolazim na posao, sjedim osam sati, nemam radnih zadataka", rekla je i potom opisala kako se sada prema njoj ponašaju u tvrtci.

"Nije bilo komunikacije između novog člana uprave i mene. Dan prije uhićenja bila sam na sastanku s njim i gradonačelnikom, pozvali su me da razgovaramo o mom ugovoru o radu. Rečeno mi je da nisam za mjesto direktora, jer osoba mora biti od povjerenja direktora. Vidi se jasno da se tu vuku politički potezi, trguje se utjecajem", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O razgovoru s istražiteljima

"Ono što se tu možda gleda kao problematično da se dozna iz medija na takav događaj - može se kompromitirati istraga tako da se te osobe počnu međusobno dogovarati i utjecati na svjedoke, ali smatram da su mediji pokrenuli cijelu stvar da se za nju čuje i stvori određeni pritisak", odgovorila je Cvrtila na pitanje jesu li joj istražitelji prigovorili što je istupila javno, umjesto da je njima sve prijavila.

Kazala je da bi jednako postupila da je znala što je čeka jer, ističe Cvrtila, kalkulacije nije bilo. "Došlo je do točke kada sam rekla: 'Dosta je, nešto se mora promijeniti'. Zaslužujemo bolje sutra, ovakvih pojava ima u društvu, trebamo raditi da se to promijeni", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo