Kusturica tuži e-novine zbog teksta koji nisu pisali

Nakon što je tužio Angelinu Jolie, proslavljeni redatelj Emir Kusturica koji, kako vrijeme prolazi, sve više izaziva čuđenje svojim stavovima i ponašanjem, odlučio je tražiti 20.

15.2.2011.
16:06
VOYO logo

U tekstu sa uredničkim intervencijama e-novina spominju se veze između Kusturice i Veselina Vukotića, plaćenog ubojice Državne bezbednosti koji je uhićen pred Novu godinu. No...

"Ono što jeste bizarno zanimljivo sadrži se u činjenici da je riječ o tekstu koje su e-novine samo prenijele sa sajta Peščanika i opremile fotografijama i međunaslovima: Nemanja Kusturica, dakle, nije tužio autore teksta, nije tužio Peščanik – već portal e-novine i njegovog glavnog urednika Petra Lukovića", navodi portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kusturičini odvjetnici navode kako su u spornom tekstu obјavljene neistinite i uvredljive informaciјe koјe vrijeđaјu čast i ugled tužitelja, uslijed čega je on pretrpio nemateriјalnu štetu zbog povrede ugleda i časti. Osim odštete, traže i naplatu zateznih kamata, naknadu sudskih troškova te objavu presude na portalu.

Portal ističe kako je ovakva tužba moguća zahvaljujući izmjenama Zakona o javnom informiranju protiv kojega su ustali brojni srbijanski mediji kada je bio u parlamentarnoj proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201008270620006 arti-201010100285006 arti-201007190404006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo