nema glasanja / Kuščević se predomislio: 'Rekao je da ipak ne bi bio član Odbora za zakonodavstvo'

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević koji je pod istragom USKOK-a i kojem je skinut zastupnički imunitet predložen je za člana Odbora za zakonodavstvo

2.10.2019.
9:20
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, rekao je u Saboru da Lovro Kuščević ipak neće biti član saborskog Odbora za zakonodavstvo. 

"Na Klubu sam izvijestio da nećemo danas glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo. On je predložio da ipak ne bi bio član Odbora", rekao je Bačić, dodavši da je Kuščević bio planiran u odboru u kojem je po svojim referencama kao pravnik bilo najlogičnije da bude član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz razgovor s njim ćemo vidjeti gdje bi mogao biti član. Kuščević je u dva navrata sa mnom razgovarao, htjeli smo na neki način da se zaustavi napad na njega", rekao je Bačić.

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, predložen je za člana Odbora za zakonodavstvo što je saborska oporba "dočekala na nož". Naime, USKOK protiv Kuščevića vodi istragu zbog sumnje u zlouporabu položaja i malverzacije s nekretninama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader potvrdio da se danas ne glasuje o Kuščeviću

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanja Ante Sanader (HDZ) potvrdio je da Sabor u srijedu neće glasovati o ranijem prijedlogu Odbora da se za člana Odbora za zakonodavstvo izabere Lovro Kuščević (HDZ) koji je nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta radi istrage o malverzacijama sa zemljištem.

Sanader je to rekao odgovarajući Arsenu Bauku (SDP) koji se zanimao za točnost medijske informacije da se u srijedu, u okviru saborskog glasovanja,  neće glasovati o Kuščevićevu članstvu u Odboru za zakonodavstvo. 

Odbor za izbor i imenovanja je Kuščeviću i Mariji Mačković (HDZ) priznao pravo na naknadu za odvojeni život koja iznosi tisuću kuna mjesečno. 

Saboru je predložio da umjesto Ivana Vilibora Sinčića (ŽZ), koji je izabran u Europski parlament, za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša izabere Mihaela Zmajlovića (SDP) i razrješi ga dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova. 
Za potpredsjednicu tog tijela Odbor je predložio Mariju Puh (SRiS).  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo